Putin: Rusia e acum a patra putere economică a lumii

Publicat:

Putin: Rusia e acum a patra putere economică a lumii

Vladimir Putin a participat vineri, 7 iunie, la sesiunea plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF) și a spus că Rusia e acum a patra putere economică a lumii. Șeful de la Kremlin a vorbit apoi despre consumul de carne în țară, scrie portalul independent rusesc Meduza.

„[Baza economiei] ar trebui să fie o reducere a nivelurilor importurilor până în 2030. Dinamica noastră este bună, rata este de 17% din importuri. Dar ponderea importurilor ar trebui redusă nu din cauza barierelor administrative, ci din cauza propriei noastre producții competitive. Există multe exemple de succes de astfel de strategii. De exemplu, în agricultură am creat o industrie modernă a cărnii. Rusia își asigură singură 100% din consumul de carne”, a spus Putin, transmite libertatea.ro.


Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Consumul de carne în Rusia în 2023 a stabilit un nou record și depășește 80 de kilograme de persoană. Spre comparație, în lume aceasta este o medie de 42-43 de kilograme de persoană, a adăugat președintele rus.

El a mai afirmat că rata de creștere a economiei ruse este peste media mondială: „Ne-am stabilit obiectivul de a deveni una dintre cele mai mari patru economii din lume. Potrivit unor estimări, Rusia a devenit a patra cea mai mare economie din lume, înaintea Japoniei. Cererea de acțiuni ale companiilor rusești depășește în mod constant oferta”.

Putin a lăudat în discursul său ceea ce se produce în Rusia și a susținut că rușii vor să cumpere acum doar bunuri produse în țară: „Antreprenorii ruși stabilesc producția de produse care sunt superioare analogilor străini în multe privințe. Afaceriștii văd că oamenii vor să cumpere bunuri autohtone”.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Subiectul economic a fost legat de Putin cu războiul din Ucraina, atunci când a spus: „Mulți antreprenori autohtoni sprijină personalul militar și veteranii din Districtul Militar de Nord, familiile și rudele acestora. Ei își trimit produsele și lucrurile către unități și ajută spitalele. O înțelegere atât de înaltă a misiunii și a patriotismului merită respect”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.