X

Putin s-a întâlnit cu liderii a două regiuni ucrainene anexate

Putin s-a întâlnit cu liderii a două regiuni ucrainene anexate

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu liderii regiunilor ucrainene Lugansk (est) şi Zaporojie (sud), a căror anexare este revendicată de Rusia, pentru a discuta despre alegerile regionale şi începutul anului şcolar, a anunţat Kremlinul în noaptea de marţi pentru miercuri, potrivit AFP şi agerpres.

Aceste întâlniri cu Leonid Pasecinik, liderul Republicii Populare Lugansk (LNR), şi Evgeni Baliţki, liderul pro-rus al regiunii Zaporojie, au avut loc la Kremlin, conform unui comunicat de presă al preşedinţiei ruse, care nu precizează data acestora.

Citeşte şi: Veronica Dragalin ‘îi stă în gât’ lui Zaharova! Totul are legătură cu ultima declaraţie a şefei Anticorupţie

În cadrul întâlnirii cu preşedintele rus, dedicată în principal alegerilor regionale programate în Rusia şi în regiunile anexate pe 10 septembrie, Pasecinik a raportat o situaţie “tensionată” în Republica Populară Lugansk.

Putin s-a întâlnit cu liderii a două regiuni ucrainene anexate

“Aceste tensiuni se explică, fără îndoială, prin faptul că pe o parte a teritoriului republicii este în desfăşurare un adevărat război” cu forţele ucrainene, a declarat el, citat în comunicatul de presă.

El a mai spus că sunt pregătite “măsuri suplimentare” pentru a asigura securitatea în ziua alegerilor.

“Înţeleg că este o sarcină dificilă să organizezi viitoarele alegeri în condiţiile actuale, dar nu am nicio îndoială că o puteţi face” cu sprijinul Moscovei, a dat asigurări Vladimir Putin.

Putin s-a întâlnit cu liderii a două regiuni ucrainene anexate

La rândul său, Baliţki a vorbit despre începutul anului şcolar în regiunea Zaporojie, în cadrul întâlnirii cu preşedintele rus, dând asigurări că “toţi copiii au manuale”.

“Toate şcolile au profesori” şi sunt bine protejate, a spus el.

Regiunile Zaporojie şi Lugansk se numără printre cele patru teritorii ucrainene a căror anexare este revendicată de Rusia din septembrie 2022, nerecunoscute de comunitatea internaţională.

Tags: Evgeni BaliţkikremlinLeonid PasecinikLuganskrusiaucrainaVladimir PutinZaporojie
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei