Veronica Dragalin ‘îi stă în gât’ lui Zaharova! Totul are legătură cu ultima declaraţie a şefei Anticorupţie

Publicat:

Veronica Dragalin ‘îi stă în gât’ lui Zaharova

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, s-a arătat nemulțumită de faptul că Veronica Dragalin, șefa PA, deține cetățenia SUA. De asemenea, Zaharova a remarcat și cetățenia română deținută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Șefa Procuraturii Anticorupție din Moldova, Veronica Dragalin: „Dacă lucrurile în Moldova „nu se termină bine”, pot pleca oricând în SUA”. Întregul regim Sandu este așa: toți cu pașapoarte străine și cu planuri de plecare după ce țara va da complet în clocot”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram, transmite newsmaker.md. 


Veronica Dragalin a dat de înțeles că dacă mandatul său de șef al Procuraturii Anticorupție (PA) nu se va finaliza cu bine, atunci ea nu va rămâne să lucreze în sistemul justiției din Moldova și va pleca peste hotare. 

Veronica Dragalin ‘îi stă în gât’ lui Zaharova

„Curajul lor este mult mai mare decât al meu, pentru că eu până la urmă am opțiuni. De exemplu, dacă în Moldova lucrurile nu se termină cu bine, am cetățenie în altă țară, am carieră în altă țară. Restul procurorilor nu au așa beneficii. Eu am foarte mult respect față de colectivul meu și cred că cei care lucrează în interesul statului trebuie să fie apreciați”, a precizat șeful PA.

Veronica Dragalin este originară din R. Moldova. Aceasta este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID și a Moldovan-American Convention, și a fost stabilită cu familia de mai multă vreme în SUA. În Statele Unite, Dragalin a activat în calitate de procuror adjunct în districtul central al Californiei.

Veronica Dragalin ‘îi stă în gât’ lui Zaharova

În 2019, aceasta a fost câștigătoarea Premiului „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF), iar în anul 2020 a obținut Premiul Directorului FBI.

În vara anului trecut, Veronica Dragalin s-a întors în R. Moldova pentru a prelua conducerea Procuraturii Anticorupție, pentru un mandat de cinci ani, intrând oficial în funcție la 1 august 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noul preşedinte al Taiwanului a depus jurământul

Noul preşedinte al Taiwanului a depus jurământul Noul preşedinte al Taiwanului, Lai Ching-te, a depus luni jurământul la palatul prezidenţial din Taipei, alături de vicepreşedinta...

Zeci de șoferi au urcat băuți la volan în acest weekend

Zeci de șoferi au urcat băuți la volan în acest weekend Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, inspectorii de patrulare au prins 26 de...

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent

Mai multe zone din Făleşti rămân fără curent În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță a instalațiilor electrice, precum și a posturilor de transformare, S.A....

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis

Tragedie la Drochia. Directoarea gimnaziului s-ar fi sinucis Directoarea gimnaziului „Dumitru Roman” din satul Drochia din raionul cu același nume, s-ar fi sinucis, scrie presa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.