Putin salută succesele trupelor ruse pe toate fronturile în Ucraina

Publicat:

Putin salută succesele trupelor ruse pe toate fronturile în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat miercuri succesele armatei sale pe toate fronturile în Ucraina, după ce trupele sale au revendicat inclusiv cucerirea mai multor localităţi din regiunea Harkov, unde acestea desfăşoară o ofensivă de o peste o săptămână, informează AFP.

“De la începutul anului, trupele noastre îşi îmbunătăţesc constant, în fiecare zi, poziţia lor pe toate direcţiile. Ele aduc la îndeplinire toate obiectivele fixate de Ministerul Apărării”, a declarat Vladimir Putin în timpul unei reuniuni cu militari de rang înalt şi cu noul ministru al apărării Andrei Belousov, reuniune difuzată de televiziunea rusă, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Potrivit lui Vladimir Putin, conducerea rusă trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă pentru a se asigura că trupele ruse au toate resursele necesare pentru a-şi atinge obiectivele în Ucraina.

“Trebuie să utilizăm la maxim resursele noastre administrative pentru a asigura sarcina principală – munca de succes a unităţilor noastre de luptă pe linia de contact, în cadrul operaţiunii militare speciale”, a spus Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni dedicate dezvoltării industriei militare ruse.

“Rapiditatea cu care noi reacţionăm la exigenţele momentului ne aduce încrederea în faptul că noi ne vom atinge toate obiectivele”, a adăugat preşedintele rus.

Ministerul Apărării rus a anunţat cucerirea localităţilor Hlîboke şi Lukianţî din regiunea Harkov, la câteva ore după ce ucrainenii au recunoscut că au cedat teren în această regiune.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

În sud, militarii ruşi au afirmat că au recucerit satul distrus Robotîne, o localitate simbolică, pentru că a fost una dintre rarele cuceriri ale armatei ucrainene în timpul contraofensivei din vara lui 2023.

Moscova califică acţiunile sale în Ucraina drept “operaţiune militară specială” destinată să dezarmeze Ucraina şi să o protejeze de “fascişti”. Ucraina şi Occidentul răspund însă că acuzaţia de fascism este lipsită de temei şi că războiul declanşat de Rusia este un act de agresiune neprovocat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.