Putin spune că nu încearcă să impună menţinerea controlului său asupra puterii prin schimbările constituţionale

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că nu încearcă să-şi extindă controlul asupra puterii prin schimbările constituţionale pe care le propune şi a explicat că aceste amendamente ar urma să definească viitorul Rusiei în următoarele decenii, relatează AFP, scrie agerpres.

Aflat la putere de 20 de ani, liderul de la Kremlin a surprins în ianuarie anunţând că Rusia îşi va amenda Constituţia din 1993, o iniţiativă interpretată în mare măsură ca un mijloc de a menţine controlul puterii după 2024, când se încheie al patrulea şi ultimul său mandat de preşedinte.


Citește și : Peste 60 de angajaţi ai unui spital din Irlanda, în izolare autoimpusă din cauza epidemiei de coronavirus

“Nu că nu vreau (să rămân la putere – n.r.). Îmi iubesc munca”, a declarat Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, cu prilejul unei întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile la Ivanovo, în centrul Rusiei.

“Dar a decide să introduci un soi de schemă de putere care ar fi inacceptabilă pentru ţară sau ar putea să o distrugă, numai pentru a-ţi păstra puterea, este ceva de care mă tem şi este ceva ce nu vreau să fac”, a subliniat el.

“Asta nu are nicio legătură cu mine. Noi propunem amendamente nu pentru cinci sau zece ani, ci pentru cel puţin 30 sau 50”, a mai spus preşedintele rus.

“Nu că sunt obosit sau că vreau să mă dau la o parte”, a mai spus Putin.

Citește și : Peru confirmă primul caz de coronavirus

“Indiferent ce persoană mă va înlocui va trata această funcţie nu ca pe o muncă, ci ca pe un destin. Şi aşa o tratez şi eu”, a mai spus Putin.

Majoritatea amendamentelor propuse vizează în special consolidarea puterilor preşedintelui. Un “vot popular” în circumstanţe încă neclare urmează a fi organizat pe 22 aprilie pentru adoptarea acestor modificări ale Constituţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.