Putin va ţine discursul despre starea naţiunii la 29 februarie

Publicat:

Putin va ţine discursul despre starea naţiunii la 29 februarie

Preşedintele rus Vladimir Putin va rosti la 29 februarie discursul său despre starea naţiunii în faţa camerelor reunite ale parlamentului, a informat marţi Kremlinul, scrie EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Intervenţia lui Putin va fi, în realitate, o prezentare a programului său electoral în perspectiva scrutinului prezidenţial din 15-17 martie, la care actualul şef al statului rus candidează pentru un al cincilea mandat de şase ani.


Cotidianul rus Kommersant a relatat că discursul lui Putin se va axa pe campania militară din Ucraina, pe apărarea suveranităţii Rusiei, politică şi tehnologică deopotrivă, pe dezvoltarea economică şi pe aspectele sociale.

Citeşte şi: Putin i-a făcut cadou lui Kim Jong Un o maşină de lux – Stiripesurse.md

Preşedintele rus va insista îndeosebi pe nevoia de a creşte natalitatea, în contextul în care armata rusă a pierdut sute de mii de oameni în război, potrivit estimărilor NATO.

Putin va ţine discursul despre starea naţiunii la 29 februarie

Economia rusă a crescut cu 3,6% anul trecut, potrivit autorităţilor, deşi inflaţia oficială depăşeşte 7% şi costul coşului zilnic a cunoscut o curbă puternic ascendentă în ultimele luni.

Putin, cu o cotă de 79% din intenţiile de vot, va pronunţa discursul în faţa Adunării Federale cu două săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale.

Comisia Electorală Centrală a înregistrat candidatura lui Putin şi a altor trei candidaţi de partide cu reprezentare parlamentară a căror popularitate nu depăşeşte 4% din intenţiile de vot. În schimb, aceeaşi comisie a refuzat să înregistreze aşa-numitului “candidat al păcii”, Boris Nadejdin, pe care erau dispuşi să-l voteze între 10% şi 20% din ruşi, potrivit sondajelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.