Putin va vizita Coreea de Nord şi Vietnamul în următoarele săptămâni

Publicat:

Putin va vizita Coreea de Nord şi Vietnamul în următoarele săptămâni

Liderul rus Vladimir Putin va vizita Coreea de Nord şi Vietnamul în următoarele săptămâni, a relatat luni ziarul rus Vedomosti, un oficial declarând pentru Reuters că vizita în Vietnam este planificată pentru 19-20 iunie, dar nu a fost confirmată încă.

Vizita lui Putin la Phenian este “pregătită în mod activ”, a confirmat pentru Vedomosti ambasadorul rus în Coreea de Nord, Aleksandr Maţegora. Ziarul a relatat că Putin ar putea vizita Vietnamul încă din iunie şi cel mai probabil imediat după vizita sa în Coreea de Nord, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Un oficial din Vietnam a declarat pentru Reuters că datele vizitei de la Hanoi au fost convenite, dar agenda este încă în discuţie. Energia, cooperarea militară, decontarea plăţilor şi un acord în domeniul educaţiei se numără printre principalele subiecte care se aşteaptă să fie discutate, a spus oficialul.

Vedomosti l-a citat pe reprezentantul comercial al Rusiei în Vietnam, care a declarat luna trecută că cea mai presantă problemă comercială dintre cele două ţări este sprijinul bancar pentru decontarea plăţilor.

Ministerul de Externe al Vietnamului nu a răspuns la o solicitare de comentarii, precizează Reuters.

LEGĂTURI TOT MAI STRÂNSE CU COREEA DE NORD

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a vizitat Rusia în septembrie anul trecut pentru discuţii cu Putin. Acesta a vizitat centrul rusesc de lansare spaţială Vostocini din Extremul Orient rus, iar Putin a promis că va ajuta Coreea de Nord să construiască sateliţi.

Kremlinul a declarat că Rusia doreşte să încheie un parteneriat cu Coreea de Nord “în toate domeniile”, dar nu a confirmat data vizitei.

Rusia a intensificat legăturile cu Coreea de Nord şi cu alte ţări ostile Statelor Unite, precum Iranul, de la începutul războiului cu Ucraina – relaţii care reprezintă o sursă de îngrijorare pentru Occident.

În ianuarie, Statele Unite şi Ucraina au acuzat Rusia că a folosit pentru atacuri în Ucraina rachete balistice cu rază scurtă de acţiune furnizate de Coreea de Nord, lucru pe care Rusia a refuzat să îl confirme sau să îl infirme.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Vedomosti scrie că Putin şi Kim ar putea discuta despre posibilitatea ca lucrători migranţi din Coreea de Nord să vină în Rusia, care suferă de o lipsă acută de forţă de muncă din cauza războiului din Ucraina. Multe sute de mii de bărbaţi fie au plecat să lupte, fie au fugit în străinătate pentru a evita să fie mobilizaţi.

Singura călătorie anterioară a lui Putin în Coreea de Nord a avut loc în anul 2000, în primul an al preşedinţiei sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane În timpul ploilor de aseară, în mai multe localități din țară, au fost...

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii

Atenție! Se modifică orarul de circulație al autobuzelor în suburbii Au survenit schimbări în orarul de circulație al unor rute de autobuz în suburbiile municipiului...

Mascații au descins la vama Leușeni

Mascații au descins la vama Leușeni Percheziții la vama Leușeni. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins într-un dosar de corupție. Citește și: Ploaia de...

Ploaia de aseară a făcut prăpăd pe unele drumuri naționale

Ploaia de aseară a făcut prăpăd pe unele drumuri naționale Ploaia de aseară și vântul puternic au făcut prăpăd pe unele drumuri naționale. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.