X

Putin vrea să destabilizeze Moldova

Putin vrea să destabilizeze Moldova

În cadrul vizitei de la Chișinău la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, ministrul Germaniei al Afacerilor Extern, Annalena Baerbock, a declarat că eforturile lui Putin de a destabiliza R. Moldova au eșuat.

Citeşte şi: Ultimele veşti despre moldovenii blocați în Egipt – Stiripesurse.md

Annalena Baerbock a declarat că în cele peste 600 de zile de război în Ucraina, Vladimir Putin încearcă nu doar să distrugă Ucraina, dar încearcă să destabilizeze și situația din R. Moldova, transmite Știri.md.

Putin vrea să destabilizeze Moldova

„În peste 600 de zile de război în Ucraina, Rusia încearcă nu doar să distrugă Ucraina, dar încearcă să destabilizeze și R. Moldova. Guvernul și moldovenii au arătat că ei sunt puternici, rezistenți și rezilienți, iar noi nu vom permite ca R. Moldova să fie slabă. La această Platformă de vom axa pentru a acorda suport privind energia, lupta pentru corupție, securitatea, și refugiații din Ucraina. Eforturile Lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Moldova au eșuat. Acum facem un al doilea pas. La această Platformă ne vom axa pe criza energetică, stabilizarea financiar-bugetară”, a spus Annalena Baerbock.

Astăzi, 17 octombrie, are loc cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova în cadrul căreia reprezentanți din peste 30 de state și zeci de organizații internaționale se vor reuni pentru a acorda ajutor pentru țara noastră.

Putin vrea să destabilizeze Moldova

Platforma de Sprijin pentru R. Moldova este o inițiativă a României, Germaniei și Franței, care urmărește generarea de asistență politică, financiară și materială, precum și de expertiză aprofundată pentru procesul de reformare democratică a R. Moldova.

Autoritățile menționează că de începutul creerii acestei Platforme, în bugetul de stat au fost transferat circa 420 de milioane de euro și 42 de milioane de dolari.

De menționat că, în contextul organizării celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, traficul rutier pe mai multe străzi din Capitală va fi restricționat.

Tags: Annalena BaerbockchisinaugermaniaPlatforma de Sprijin pentru R. MoldovaR. MoldovarusiaVladimir Putin
Categorii: PoliticăȘtirile zilei