R. Moldova ar putea deveni hub important pentru reconstrucția Ucrainei

Publicat:

R. Moldova ar putea deveni hub important pentru reconstrucția Ucrainei

Transformarea R. Moldova într-un hub pentru reconstrucția Ucrainei a reprezentant una dintre temele principale abordate de ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, cu o delegație a Parlamentului R. Moldova, condusă de Ina Coșeru, președintele Comisiei pentru politică externă și integrare europeană.

Potrivit unei informări a MIPE, la eveniment a fost prezent și Victor Chirilă, Ambasadorul R. Moldova la București, potrivit ziarulnational.md.


Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Discuțiile au vizat sprijinul României în dezvoltarea economiei R. Moldova, dar și menținerea unui dialog constant cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a asigura un grad ridicat de absorbție al fondurilor disponibile.

„MIPE este dedicat colaborării și progresului, iar această întâlnire reprezintă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale”, mai este amintit în informare.

România sprijină acest proces complex al țări invadate de Rusia, considerând că este nevoie de o abordare regională, care să implice și proiecte care să cuprindă și R. Moldova.

Pentru a facilita parcursul reconstrucției Ucrainei, Consiliul Uniunii Europene a adoptat o serie de acte juridice care garantează că profiturile nete rezultate din activele înghețate ale Rusiei vor fi utilizate pentru a sprijini militar Kievul, dar și redresarea Ucrainei, decizia fiind luată având în vedere continuarea războiului de agresiune al Rusiei.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale


URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat în marea finală a JO de la Paris

Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat în marea finală a JO de la Paris Luptătoarea Anastasia Nichita s-a calificat în marea finală a Jocurilor Olimpice de...

Platforma e-Democrație: Cetățenii vor avea posibilitatea să participe activ la procesul decizional

Platforma e-Democrație: Cetățenii vor avea posibilitatea să participe activ la procesul decizional Cetățenii vor avea posibilitatea să participe activ la procesul de luare a deciziilor...

Judecătoarea Veronica Cupcea, candidată pentru funcția de membru în CSM, a picat și evaluarea repetată

Judecătoarea Veronica Cupcea, candidată pentru funcția de membru în CSM, a picat și evaluarea repetată Judecătoarea Veronica Cupcea, candidată pentru funcția de membru în Consiliul...

CSE a instituit stare de alertă timpurie în sectorul gazelor naturale din Moldova

CSE a instituit stare de alertă timpurie în sectorul gazelor naturale din Moldova Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a instituit stare de alertă timpurie în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.