R. Moldova are cea mai puternică susținere din UE

Publicat:

R. Moldova are cea mai puternică susținere din UE

Republica Moldova are în acest moment cea mai puternică susținere politică din partea UE și este o șansă imensă care nu trebuie ratată, este de părere Răzvan Cotovelea, profesor de științe politice la Școala Națională de Științe Politice și Administrative, fost coordonator național al asistenței nerambursabile a României.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Impact Global” de la TVR Moldova.


Constantin Uzdriș, jurnalist TVR Moldova: Acest semnal care vine de la Bruxelles, Bruxelles declară că este, practic, gata să susțină impulsionarea acestor reforme, denotă faptul că Bruxelles este gata să înceapă negocierile de aderare pentru R. Moldova?

Răzvan Cotovelea, profesor de științe politice la Școala Națională de Științe Politice și Administrative: Sigur, așa cum am spus și în alte interviuri la Dvs. Semnalul pe care îl percepem acum, și noi, statele membre, și noi la București, evident și la Chișinău, este cel mai puternic semnal care ar fi putut dat. 

Începând cu Summitul de la Bulboaca, cu declarațiile președintei Comisiei Europene, declarațiile multor comisari europeni, declarații pe care și parlamentarii români, în plenul Parlamentului European, sau în comisii le-au făcut. Și nu numai parlamentarii le-au făcut, răspunsul este da.

R. Moldova are cea mai puternică susținere din UE

Chișinăul are în acest moment cea mai puternică susținere politică pe care ar fi putut să o aibă în orice ecuație politică la care ne-am fi gândit noi acum un an sau doi ani de zile. Și este o șansă imensă care nu trebuie ratată și aici este nevoie foarte mult de susținerea populației pentru că aceste reforme se fac cu participarea populației și cu participarea întregului spectru politic și administrativ.

Reforma justiției nu se poate face doar de către președintele Maia Sandu, de către prim-ministrul Dorin Recean, de către Guvern sau Parlament. Nu, trebuie să vină și alte forțe care țin de gândirea și aplicarea politicilor în domeniul justiției și aici este un efort comun. Dar așa cum arată lucrurile, și așa cum este situația în momentul de față, este o mare oportunitate și este foarte bine pentru R. Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 18 iulie în Istorie   18 iulie este a 199-a zi a calendarului gregorian și a 200-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 18 iulie 2024

Horoscop 18 iulie 2024 Astrologii prevăd o zi cu mare potenţial în dragoste pentru unele zodii, dar şi probleme la muncă sau de comunicare pentru alte...

Cu ce l-a ‘sedus’ românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății

Cu ce l-a 'sedus' românca Iasmina Hill pe milionarul american care administrează Statuia Libertății Povestea de dragoste dintre timişoreanca Iasmina Hill (fostă Milutinovoci) şi milionarul...

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.