R.Moldova va beneficia de sprijinul UE în dezvoltarea sectorului agricol și a comunităților rurale

Publicat:

R.Moldova va beneficia de sprijinul UE în dezvoltarea sectorului agricol și a comunităților rurale

Dezvoltarea satelor moldovenești, promovarea fructelor moldovenești pe piețele externe, dar și aspectele legate de Camerele Agricole și rolul lor în sprijinirea fermierilor au fost subiectele discutate de vicepremierul Vladimir Bolea în cadrul unei întrevederi cu reprezentanta UE la FAO, Alexandra Valkenburg și șeful Secției pentru sistemele agri-food și pescuit din cadrul Directoratului General pentru Parteneriate Internaționale al Comisiei Europene, Leonard Mizzi.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, discuțiile s-au concentrat pe mai multe teme strategice pentru dezvoltarea agriculturii și zonelor rurale din Republica Moldova, potrivit moldova1.md.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Unul dintre punctele principale ale discuției a fost dezvoltarea satelor moldovenești, un domeniu în care Uniunea Europeană are politici eficiente. În context, au fost abordate aspecte legate de Camerele Agricole și rolul lor în sprijinirea fermierilor, o practică reușită în multe state membre ale UE. De asemenea, un subiect de interes major a fost promovarea fructelor moldovenești pe piețele externe, inclusiv în statele UE. Exporturile de mere, prune, struguri, cireșe și căpșuni au fost discutate pe larg”, se arată în comunicat.

În context, reprezentanții Uniunii Europene și-au reiterat suportul pentru Republica Moldova în toate aceste domenii, subliniind angajamentul continuu al UE pentru susținerea și dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră.

Amintim că, în perioada 14-17 mai, vicepremierul Vladimir Bolea participă la conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură pentru Europa (ERC) care are loc la Roma, Italia.

Conferința regională, care are loc o dată la doi ani, este principalul organism de conducere al FAO pentru regiunea Europei și Asiei Centrale. ERC va reuni membrii FAO din regiune, precum și reprezentanți ai agențiilor ONU, mediului academic și de cercetare, sectorului privat și societății civile.

Prioritățile discutate se vor regăsi în Cadrul Strategic FAO 2022-2031 și vor fi parte din obiectivul său de a ajunge la o producție mai bună, o nutriție mai bună, un mediu mai bun și o viață mai bună, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

În cadrul conferinței vor avea loc o serie de evenimente conexe pe diverse teme, variind de la gestionarea eficientă a resurselor de apă până la puterea contabilității costurilor reale pentru transformarea sistemelor agroalimentare și gestionarea sustenabilă a lăcustelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris

Jucătoarea de tenis Coco Gauff a fost desemnată portdrapelul feminin al echipei SUA pentru Jocurile de la Paris Jucătoarea de tenis Coco Gauff, campioana de...

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Céline Dion ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris Céline Dion se află la Paris, cu trei zile înainte...

Cursul valutar oficial al BNM pentru 25 iulie 2024

Cursul valutar oficial al BNM pentru 25 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 25 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7599 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5856 Coroana...

Natalia Munteanu, căpitanul echipei naționale de fotbal feminin, s-a transferat la clubul de fotbal Fenerbahce

Natalia Munteanu, căpitanul echipei naționale de fotbal feminin, s-a transferat la clubul de fotbal Fenerbahce Natalia Munteanu, portarul echipei naționale de fotbal feminin a Republicii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.