R.Moldova va beneficia de sprijinul UE în dezvoltarea sectorului agricol și a comunităților rurale

Publicat:

R.Moldova va beneficia de sprijinul UE în dezvoltarea sectorului agricol și a comunităților rurale

Dezvoltarea satelor moldovenești, promovarea fructelor moldovenești pe piețele externe, dar și aspectele legate de Camerele Agricole și rolul lor în sprijinirea fermierilor au fost subiectele discutate de vicepremierul Vladimir Bolea în cadrul unei întrevederi cu reprezentanta UE la FAO, Alexandra Valkenburg și șeful Secției pentru sistemele agri-food și pescuit din cadrul Directoratului General pentru Parteneriate Internaționale al Comisiei Europene, Leonard Mizzi.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, discuțiile s-au concentrat pe mai multe teme strategice pentru dezvoltarea agriculturii și zonelor rurale din Republica Moldova, potrivit moldova1.md.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Unul dintre punctele principale ale discuției a fost dezvoltarea satelor moldovenești, un domeniu în care Uniunea Europeană are politici eficiente. În context, au fost abordate aspecte legate de Camerele Agricole și rolul lor în sprijinirea fermierilor, o practică reușită în multe state membre ale UE. De asemenea, un subiect de interes major a fost promovarea fructelor moldovenești pe piețele externe, inclusiv în statele UE. Exporturile de mere, prune, struguri, cireșe și căpșuni au fost discutate pe larg”, se arată în comunicat.

În context, reprezentanții Uniunii Europene și-au reiterat suportul pentru Republica Moldova în toate aceste domenii, subliniind angajamentul continuu al UE pentru susținerea și dezvoltarea sectorului agricol din țara noastră.

Amintim că, în perioada 14-17 mai, vicepremierul Vladimir Bolea participă la conferința regională a Organizației pentru Alimentație și Agricultură pentru Europa (ERC) care are loc la Roma, Italia.

Conferința regională, care are loc o dată la doi ani, este principalul organism de conducere al FAO pentru regiunea Europei și Asiei Centrale. ERC va reuni membrii FAO din regiune, precum și reprezentanți ai agențiilor ONU, mediului academic și de cercetare, sectorului privat și societății civile.

Prioritățile discutate se vor regăsi în Cadrul Strategic FAO 2022-2031 și vor fi parte din obiectivul său de a ajunge la o producție mai bună, o nutriție mai bună, un mediu mai bun și o viață mai bună, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

În cadrul conferinței vor avea loc o serie de evenimente conexe pe diverse teme, variind de la gestionarea eficientă a resurselor de apă până la puterea contabilității costurilor reale pentru transformarea sistemelor agroalimentare și gestionarea sustenabilă a lăcustelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy

O nouă plângere pentru agresiune sexuală, depusă împotriva rapperului P. Diddy O nouă plângere pentru agresiune sexuală a fost depusă împotriva rapperului american Sean ''Diddy''...

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.