R.Moldova va primi primele vaccinuri la jumătatea acestei luni

Publicat:

Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 vor ajunge în Republica Moldova la mijlocul lunii februarie în cadrul programului COVAX pentru a asigura accesul echitabil la vaccinurile anticoronavirus pentru ţările sărace, a informat într-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS) de la Chişinău, preluat de agerpres.

Este vorba despre 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) şi 264.000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca.


Citeşte şi: LOVITURĂ de STAT în Myanmar! Şefa guvernului a fost ARESTATĂ de armată

Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech va fi depozitat la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, care va asigura condiţiile necesare de păstrare la o temperatură cuprinsă între -90°C şi -60°C. Ulterior, vaccinurile vor fi distribuite către punctele de vaccinare, cu respectarea lanţului de frig.

Vaccinul produs de Oxford/AstraZeneca va fi livrat în Republica Moldova în tranşe, începând cu sfârşitul lunii februarie, pentru trimestrul I şi trimestrul II. Acest vaccin trebuie păstrat la o temperatură între +2°C şi +8°C, aminteşte MSMPS.

Citeşte şi: UE deplânge arestarea a peste 5000 de protestatari în Rusia

Potrivit comunicatului citat, Republica Moldova va recepţiona gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populaţia de 3,5 milioane de locuitori. Ulterior, Republica Moldova va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preţ preferenţial.

Conform datelor transmise la 1 februarie, Republica Moldova a înregistrat 159.894 de cazuri confirmate de coronavirus şi 3.438 de decese, transmite Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.