Rabinul Adin Steinsaltz, figură marcantă a iudaismului, a încetat din viaţă la 83 de ani

Publicat:

Rabinul Adin Steinsaltz, autorul unei traduceri de referinţă a Talmudului, textul central al iudaismului, a murit vineri la 83 de ani în urma unei boli, a anunţat Spitalul Shaare Zedek din Ierusalim, relatează AFP vineri, potrivit agerpres.

Născut în Ierusalim într-o familie laică în 1937, el a studiat matematica şi chimia înainte de a se îndrepta către studiul aprofundat al textelor sacre evreieşti.


Citeşte şi: PROTEST înăbuşit din faşă în Australia! Doi bărbaţi care pregăteau o manifestaţie împotriva măsurilor de izolare au fost arestaţi

În 1965, el a început traducerea de proporţii a Talmudului babilonian în ebraica modernă, permiţând astfel zecilor de mii de persoane să acceseze un text în aramaică în afara şcolilor talmudice.

Talmudul, care provine de la cuvântul “învaţă”, este consemnarea în scris a legii şi tradiţiei orale evreieşti de către rabini.

Ediţia de 45 de volume a rabinului Steinsaltz – tradusă în mai multe limbi şi care prezintă logica, metoda, structura şi conţinutul Talmudului – a devenit o lucrare de referinţă.

Autor prolific, el a scris de asemenea zeci de cărţi despre literatura biblică şi rabinică, traduse în special în engleză, franceză, rusă, chineză şi coreeană.

Citeşte şi: NAŢIONALISMUL în materie de vaccin se bate cap în cap cu lupta împotriva coronavirusului (OMS)

În 1988 Adin Steinsaltz a primit prestigiosul Premiu Israel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat vineri într-un comunicat amintirea unui “mare savant, un geniu al Torei şi un om de spirit excepţional”.

“A fost un om cu un mare curaj spiritual, o cunoaştere şi o gândire profunde, care au permis poporului lui Israel să acceseze Talmudul într-o ebraică clară şi accesibilă”, a declarat preşedintele israelian Revenit Rivlin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.