Radu Marian: Prezentarea actelor de identitate la schimbul valutar devine obligatorie

Publicat:

Prezentarea buletinului de identitate la efectuarea schimbului valutar va fi obligatorie, indiferent de sumă.

Un asemenea amendament a fost înregistrat la legea pentru combaterea spălării banilor. Anunțul a fost făcut, pe 16 august, de deputatul PAS Radu Marian.


Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

Parlamentul votat modificări la legea pentru combaterea spălării banilor prin care cei care doresc să facă schimb valutar cu sume mai mari de 10.000 lei trebuie să prezinte actul de identitate, potrivit newsmaker.md. 

Potrivit lui Marian, la analiza implementării legii, s-a constatat că această normă poate fi ocolită prin mai multe metode, inclusiv prin eliberarea mai multor bonuri fiscale pentru sume mai mari de 10 mii lei.

„Pentru a avea mai multă siguranță că această măsură funcționează, am înregistrat un amendament prin care stabilim că prezentarea actelor de identitate la efectuarea operațiunilor de schimb valutar devine obligatorie, indiferent de sumă.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

În toată Europa există o practică similară, inclusiv în România, unde se solicită un act de identitate indiferent de suma schimbată”, a scris parlamentarul.

Deputatul a menționat că acest amendament este unul important în contextul eforturilor formațiunii de guvernare în combaterea finanțării ilegale a grupărilor criminale deghizate în partide politice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.