Radu Marian se ia la trântă cu Țîrdea şi cere intervenţia SIS

Publicat:

Radu Marian se ia ‘la trântă’ cu Țîrdea şi cere intervenţia SIS

Deputatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a solicitat Serviciului de Informații și Securitate (SIS) să-l audieze pe colegul său din opoziția parlamentară, socialistul Bogdan Țîrdea, după ce a publicat pe canalul său de Telegram declarația unui înalt oficial rus, în care acesta susține că Ucraina ar sta în spatele atentatului terorist de la sala de concerte Crocus City Hall din Rusia.

Radu Marian a spus că este inacceptabil din partea unui deputat să disemineze „falsuri”, întrucât informația privind responsabilitatea țării vecine pentru atac a fost dezmințită anterior de comunitatea internațională, scrie newsmaker.md.


Citeşte şi: Franța, SUA și România ar putea apăra Republica Moldova în cazul unui eventual atac – Stiripesurse.md

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a venit cu o reacție la solicitarea lui Radu Marian, acuzând PAS că ar folosi adresările în organele de forță drept o „bâtă politică” pentru a „suprima” persoanele care au opinii diferite de cele ale formațiunii.

Radu Marian se ia ‘la trântă’ cu Țîrdea şi cere intervenţia SIS

De unde tot tărăboiul?

Pe 26 martie, Bogdan Țîrdea a redistribuit pe canalul său de Telegram, de pe cel al publicației Smotrim, un videoclip cu Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei Nikolai Patrușev. În imaginile video, oficialul rus este întrebat de un jurnalist dacă „ISIS sau Ucraina” a organizat atacul terorist de la Crocus City Hall. Patrușev a răspuns laconic, fără a argumenta sau prezenta dovezi: „Desigur că Ucraina”.

Radu Marian, cere SIS-ului să-l audieze pe Țîrdea

Deputatul PAS Radu Marian a comentat postarea colegului său din opoziție la sfârșitul ședinței Parlamentului din 28 martie.

Radu Marian se ia ‘la trântă’ cu Țîrdea şi cere intervenţia SIS

„La 26 martie 2024, un deputat din opoziție a distribuit pe pagina sa de Telegram un material prin care acuză Ucraina de atacul terorist de la Moscova din săptămâna trecută. Chiar dacă oficialii ruși, comunitatea internațională și alți experți au confirmat că acest atac terorist a fost comis de gruparea teroristă funadamentalistă ISIS, provincia Khorasan. Esta absolut inacceptabil ca un ales al poporului să distribuie astfel de falsuri care denigrează și atacă vecinii noștri, care se confruntă cu agresiune militară din partea Federației Ruse”, a declarat parlamentarul.

Radu Marian a solicitat, de asemenea, SIS-ului să cerceteze cazul:

„Solicit Serviciului de Informații și Securitate să investigheze această situație și să audieze astfel de persoane care se ocupă cu terorism internațional. Rog să fiu informat asupra măsurilor luate”, a menționat acesta.

Radu Marian se ia ‘la trântă’ cu Țîrdea şi cere intervenţia SIS

PSRM: „Bâtă politică”

Între timp, PSRM a comentat adresarea lui Radu Marian către SIS, calificând-o ca o „încălcarea a principiilor democrației”.

„Regimul Maia Sandu continuă să folosească amenințările de a se adresa în organele de forță din țară ca o „bâtă politică” pentru a-i suprima pe toți cei care gândesc altfel și, în primul rând, pe cea mai mare forță parlamentară de opoziție, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. (…) Ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la incidentele în care deputații partidului de la guvernare atacă și amenință deputații opoziției chiar în sala Parlamentului, așa cum a fost cazul colegului nostru Bogdan Țîrdea. Aceste acțiuni încalcă principiile democrației și a ordinii, amenințând integritatea procesului parlamentar și creând o atmosferă ostilă pentru libera exprimare”, se arată într-un comunicat publicat de PSRM.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O femeie de 101 ani are probleme în achiziționarea biletului de avion din cauza vârstei

O femeie de 101 ani are probleme în achiziționarea biletului de avion din cauza vârstei O femeie de 101 ani, din SUA, a fost confundată...

O piesă rară de Lego, pierdută în mare de 27 de ani, a fost găsită pe o plajă britanică de un copil de 13...

O piesă rară de Lego, pierdută în mare de 27 de ani, a fost găsită pe o plajă britanică de un copil de 13...

Prințul Harry va sărbători a zecea aniversare a Jocurilor Invictus la Londra

Prințul Harry va sărbători a zecea aniversare a Jocurilor Invictus la Londra Prințul Harry va sărbători cea de-a zecea aniversare a Jocurilor Invictus în cadrul...

Marmelada, vedeta unui festival organizat în Anglia

Marmelada, vedeta unui festival organizat în Anglia În fiecare an, în luna aprilie, se desfăşoară unul dintre evenimentele cele mai excentrice din Anglia, un concurs...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.