Rămân încă multe întrebări cu privire la certificatele FALSE de vaccinare anti-Covid-19 CUMPĂRATE de vedete și afacerişti celebri

Publicat:

Reacția la știrea că peste 2.200 de spanioli proeminenți, inclusiv liderul uneia dintre cele mai mari companii farmaceutice din țară, a fost una de resemnare și neîncredere.

De când povestea a apărut pe 24 mai, oamenii s-au întrebat cum s-ar putea întâmpla asta. Dar ei s-au întrebat și de ce un subiect atât de fierbinte are o reacţie atât de MUTĂ pe canalele de știri, aproape acceptând că asta se mai poate întâmpla relatează euroweeklynews.com


În cuvintele unui utilizator de Twitter, Starfish: „De ce NIMENI aici nu vorbește despre operațiunea Jenner, descoperită în Spania, de ce nu merg mai departe în anchetă?”

Realitatea este că ancheta este încă în desfășurare, cu mai multe probe colectate înainte ca mulți dintre aceștia să meargă în judecată, dar poate mai mult că acest lucru nu a fost neașteptat.

În timp ce spaniolul obișnuit a făcut ceea ce a cerut guvernul, a respectat regulile și a ieșit și s-a vaccinat, alții au crezut că sunt deasupra legii, că sunt cumva speciali.

Ceea ce este deconcertant, este că mulți dintre acești oameni sunt implicați în profesii care au însemnat un nivel ridicat de contact cu ceilalți. În esență, le păsa atât de puțin de cei din jur, încât nu s-au obosit să se asigure că cei cu care intrau în contact sunt în siguranță și feriți de Covid-19.

Dar poate că problema mai mare este că nivelul de încredere este rupt, că un președinte al unei companii implicat în cercetarea vaccinurilor Covid-19 nu a considerat că este necesar sau important să se vaccineze, îi determină pe mulți să se întrebe dacă vaccinurile sunt necesare sau sigure.

Investigaţia

Ceea ce este interesant este că poliția nu a dezvăluit escrocheria printr-o anchetă locală, ci mai degrabă prin eforturi de a reduce extremismul pe dark web.

Aici intră în scenă polițistul A, numele lui nu a fost făcut public. Potrivit Guardia Civil, el a luat legătura cu o grupare islamică extremistă cu care a aranjat să se întâlnească în Franța, dar le-a spus că el personal nu poate călători, deoarece nu a fost vaccinat.

El a spus: „Nu am un pașaport COVID-19; nu sunt vaccinat. Allah nu-mi permite să pun ceva impur în trupul meu.”

Cei vizaţi de terorism i-au răspuns că ar putea să-i facă rost de un pașaport și chiar să-l înregistreze în Registrul Național de Vaccinări. El a fost trimis să ia legătura cu doi locuitori din Madrid, Álex, un fost hoț cu antecedente de agresiune sexuală și despre care se știe că a avut contact cu infractori din Madrid și Irene, o femeie atrăgătoare care fusese condamnată și apoi grațiată pentru trafic de droguri cu mulți ani în urmă.

Polițiștii i-au urmărit pe cei doi și au observat că Irene se întâlnește cu un tânăr de două ori pe săptămână, după ore. Tânărul s-a dovedit a fi Mario, asistent medical în Spitalul La Paz.

O investigație online a constatat că Mario era un militant activ și un individ care nega existenţa Covid-19, ceea ce i-a făcut să fie suspicioși. Dar la verificare, au descoperit că nu putea fi sursa certificatelor false, deoarece nu ar avea acces la baza de date.

Așa că au pretins că sunt potențiali clienți pentru a aduna dovezile de care aveau nevoie. Ceea ce au descoperit a fost că unei alte asistente i se dădea o parte din bani pentru a emite certificatele, suma fiind pusă în conturi de criptomonede pentru a încerca să-şi ascundă urmele.

Dar cheltuielile făcute au atras şi mai multă atenție asupra lor, rețeaua crescând și proporţional cu numărul de clienți.

În final, polițiștii au arestat 15 persoane implicate în vânzarea și eliberarea de certificate false.

Asistentul medical

Ceea ce face acest caz și mai bizar este că Mario a contractat Covid-19 și trebuia să fie vaccinat pentru a se putea întoarce la muncă, dar nu a putut face asta în calitatea sa de om care nu credea în Covid. Așa că atunci s-a apropiat de complicele lui, care l-a ajutat. În acel moment, Mario și-a dat seama că ar putea câștiga bani oferind certificatele false.

Poate că șmecheriile politice, războiul din Ucraina și creșterea costului vieții au împins această poveste în fundal puțin mai mult decât ar fi trebuit. Dar este probabil să iasă la suprafaţă pe măsură ce tot mai multe nume devin cunoscute publicului larg.

Povestea originală

„Operațiunea Jenner” a scos la iveală cel puțin 2.200 de oameni celebri cu certificate false de vaccinare , după ce acestea au fost cumpărate de la o asistentă

Printre cei care au fost anchetați se numără cântăreți, muzicieni, vedete din fotbal, oameni de afaceri, politicieni și personal medical de top.

În scandal au fost implicate persoane care au fost adăugate la Registrul Național de Imunizare în schimbul unor sume bani, multe dintre ele cu fețe și nume cunoscute.

Ultimul dintre cei acuzaţi de ‘mişmaşuri’ este președintele PharmaMar, José María Fernández Sousa-Faro, sucursala IBEX 35 și una dintre cele mai mari companii farmaceutice din Spania. Compania este dedicată cercetării medicamentelor, inclusiv cancerul, Alzheimer și da, Covid-19.

Omul de afaceri în vârstă de 76 de ani, care încă nu a fost chemat să depună mărturie, apărea în documentele sanitare oficiale ca fiind vaccinat deja cu a treia doză.

Liderul rețelei a fost asistent medical la Spitalul Universitar La Paz, şi este acuzat că a strâns peste 200.000 de euro pentru înregistrarea frauduloasă a 2.200 de persoane ca fiind vaccinate în Registrul Național împotriva Covid-19. El a fost arestat și în prezent se află după gratii.

Printre cei acuzați se numără Bruno González Cabrera, fundaș care a jucat la Betis, Getafe, Levante și Valladolid. Fabio Díez Steinaker, jucător de volei pe plajă, vicecampion în Europa și al cincilea la Jocurile Olimpice de la Sydney. José Luis Zapater, fostul boxer și luptător valencian alias ‘Titín’, care are peste o mie de lupte în ring.

Printre vedetele cercetate până acum se numără: José María Fernández Sousa-Faro, președintele PharmaMar – Trinitario Casanova, unul dintre cei mai bogați bărbați din Spania – Kidd Keo, cântăreț de trap în engleză și spaniolă – Anier, cântăreț rap – Jarfaiter, cântăreț rap – Veronica Echegui, actriță – Bruno Gonzalez Cabrera, fotbalist – Fabio Díez Steinaker, fost olimpic la volei pe plajă – José Luis Zapater, alias ‘Titín’, fost boxer şi Camilo Esquivel, un medic prestigios.

Potrivit poliției care investighează cele 2.200 de certificate false de vaccinare Covid-19, taxa pretinsă depindea de statutul social al fiecărui solicitant în parte. Cu cât erai mai important, cu atât prețul era mai mare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.