Răspuns la scandalul Cambridge Analytica: Facebook suspendă zeci de mii de aplicaţii

Publicat:

Facebook a anunţat vineri că a suspendat zeci de mii de aplicaţii care reprezentau un potenţial risc din punct de vedere al respectării vieţii private a utilizatorilor săi, după o anchetă internă efectuată pe milioane de aplicaţii, relatează AFP, potrivit agerpres.

Reţeaua de socializare a lansat această anchetă ca răspuns la scandalul Cambridge Analytica: în 2018, un lansator de alertă a dezvăluit că această întreprindere britanică efectuase campanii de manipulare în masă pentru a influenţa alegătorii americani şi britanici, trecând prin aplicaţii pe Facebook.


Citește și : Protest la nivel global împotriva încălzirii globale

“Noi promiseserăm la vremea respectivă că vom trece în revistă toate aplicaţiile care au avut acces la cantităţi importante de informaţii (despre utilizatori) înainte de schimbarea regulamentului nostru în 2014″, explică într-un comunicat Ime Archibong, vicepreşedinte al parteneriatelor la Facebook.

Pentru această mare anchetă, platforma a lucrat cu ” sute de persoane: avocaţi, anchetatori externi, analişti de date, ingineri” cu scopul de a “înţelege mai bine mecanismele abuzive” şi a putea, în fine, “să depisteze actorii nefaşti printre dezvoltatori”.

Suspendările vizează 400 de dezvoltatori, dar “nu înseamnă neapărat că aceste aplicaţii reprezintă o ameninţare pentru oameni”, a indicat Ime Archibong.

Unele aplicaţii “nu au răspuns cererilor noastre pentru a avea mai multe informaţii, deci noi le-am suspendat, conform angajamentelor noastre de a acţiona”, a precizat el.

De la izbucnirea scandalului Cambridge Analytica în martie 2018, Google şi Facebook sunt supuse unei atenţii deosebite în special din partea unor guverne, atât în SUA, cât şi în Europa, privind utilizarea datelor personale.

Citește și : Liderul Hezbollah: Iranul va distruge Arabia Saudită în caz de război

Agenţia de protecţie a consumatorilor americani a aplicat în iulie o amendă record de 5 miliarde de dolari pentru Facebook pentru că şi-ar fi “înşelat” utilizatorii cu privire la controlul asupra vieţii lor private, în special în cursul unei scurgeri masive de date personale spre firma britanică Cambridge Analytica, implicată în campania prezidenţială a lui Donald Trump şi cea pentru Brexit în Regatul Unit.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sportivii moldoveni Ion Basoc și Oleg Crețul, în top 10 cei mai buni parajudocani din lume

Sportivii moldoveni Ion Basoc și Oleg Crețul, în top 10 cei mai buni parajudocani din lume Sportivii Ion Basoc și Oleg Crețul, medaliați cu...

Primul raport de monitorizare: Majoritatea posturilor de televiziune reflectă neutru campania electorală

Primul raport de monitorizare: Majoritatea posturilor de televiziune reflectă neutru campania electorală Majoritatea dintre cele zece posturi de televiziune monitorizate reflectă neutru campania electorală pentru...

Mituri despre integrarea Republicii Moldova în UE

Mituri despre integrarea Republicii Moldova în UE Un nou val de mituri privind pericolul integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană este vehiculat de persoane publice...

Îngrijorați de mesajele electorale. Comunitatea LGBT invocă că unele incită la „ură”

Îngrijorați de mesajele electorale. Comunitatea LGBT invocă că unele incită la  „ură” Centrul GDM își exprimă îngrijorarea în legătură cu unele mesajele electorale cu care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.