Războiul din Afganistan a strămutat peste 162.000 de persoane

Publicat:

Cel puţin 162.000 de persoane şi-au părăsit căminele de la începutul acestui an din cauza conflictului în Afganistan, a anunţat Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Activităţilor Umanitare (UNOCHA), transmite marţi dpa, potrivit agerpres.

Un total de 162.157 de persoane au fost strămutate în perioada 1 ianuarie – 22 iulie, numai în ultimele patru săptămâni cel puţin 30.000 de oameni fiind nevoite să-şi părăsească locuinţele.


Vezi şi: Incendiile de vegetaţie fac victime în Grecia. Cel puţin 50 de oameni au murit

În cursul anului trecut, aproximativ 445.000 de persoane au fost strămutate în Afganistan ca urmare a conflictului intern.

Armata afgană luptă contra insurgenţilor talibani, dar şi militanţilor grupării Stat Islamic, care câştigă noi poziţii mai ales în nordul Afganistanului.

Citeşte şi: Hackerii ruşi au spart reţelele americane de electricitate (WSJ)

Pentru prima dată după căderea regimului taliban în 2001 şi izbucnirea violenţelor armate care au devastat Afganistanul, talibanii au anunţat o încetare a focului pentru trei zile în perioada sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul Ramadanului, luna de post a musulmanilor.

Cel puţin 14,5% dintre cele aproximativ 400 de districte din Afganistan sunt controlate total de talibani, în timp ce 30% fac obiectul disputei cu forţele proguvernamentale. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.