Războiul din Ucraina blochează aprobarea vaccinului rusesc Sputnik V

Publicat:

Invazia Ucrainei de către Rusia a blocat procesul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de a verifica eficacitatea vaccinului rusesc anti-COVID-19, Sputnik V, utilizat în numeroase ţări latino-americane care au cerut avizul internaţional, relatează EFE, potrivit agerpres.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a admis joi că nici măcar nu a fost demarat procesul, într-o conferinţă de presă susţinută la Washington alături de ministrul american al sănătăţii, Xavier Becerra.


Citeşte şi: UE propune 500 de milioane de euro în plus pentru a finanţa arme pentru Ucraina – Black News

“Se avea în vedere ca echipa de inspecţie să se deplaseze acolo (în Rusia) cu câteva zile înainte de invazie, lucru pe care acum nu îl mai putem face”, a declarat directorul OMS.

Vaccinul Sputnik V este deja aprobat în 70 de ţări, printre care Mexic, Argentina, Venezuela şi Bolivia, potrivit Fondului de Investiţii Directe al Rusiei (FIDR).

Totuşi, vaccinul rusesc nu a fost încă aprobat de OMS, ceea ce înseamnă că în diferite cazuri certificatul de imunizare cu acest vaccin nu poate fi folosit pentru a călători în multe ţări.

Un alt subiect de discuţie între Tedros şi Becerra, în afară de pandemia de COVID-19, a fost criza climatică, considerată unul dintre cele mai mari riscuri sanitare cu care se confruntă lumea.

Citește și: Patru soldaţi americani răniţi în nord-estul Siriei – Black News

Becerra a avertizat că “planetă este în pericol” şi a subliniat angajamentul asumat de preşedintele SUA, Joe Biden, de a reduce emisiile cu 50 % până în 2030.

Potrivit directorului OMS, 7 milioane de persoane mor în fiecare an din cauza infecţiilor pulmonare asociate poluării. El a ţinut să precizeze că actuala “criză climatică” este şi o criză sanitară”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia acuză Kievul că a atacat regiunea Belgorod cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

Rusia acuză Kievul că a atacat regiunea Belgorod cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane Rusia a acuzat sâmbătă Kievul că a atacat cu...

Rusia afirmă că a capturat un sat din regiunea Harkov

Rusia afirmă că a capturat un sat din regiunea Harkov Rusia a afirmat sâmbătă că a capturat un sat de lângă oraşul Vovceansk, în regiunea...

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România Cel puțin 30 de ucraineni au murit în...

Kievul acuză că locuitori din oraşele de graniţă sunt luaţi captivi de forţele ruse, pentru a fi folosiţi ca scuturi umane

Kievul acuză că locuitori din oraşele de graniţă sunt luaţi captivi de forţele ruse, pentru a fi folosiţi ca scuturi umane Forţele ruse au capturat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.