Reacția Arabiei Saudite după mutarea ambasadei americane la Ierusalim

Publicat:

Consiliul de Miniştri din Arabia Saudită, întrunit marţi sub conducerea regelui Salman, a respins mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit agenţiei oficiale SPA, citată de AFP.

”Acest demers constituie un act de o mare părtinire împotriva drepturilor palestinienilor, care au fost garantate prin intermediul rezoluţiilor internaţionale”, potrivit unui comunicat al Consiliului.


Vezi și: Mii de palestinieni protestează din nou la frontiera cu Israelul – VIDEO

”Guvernul Arabiei Saudite a avertizat deja în legătură cu consecinţele grave care ar putea decurge ca urmare a unui astfel de demers nejustificat, ce constituie o provocare la adresa sentimentelor musulmanilor”, se afirmă în comunicat.

Consiliul de Miniştri a reiterat condamnarea de către Ryad a tirurilor israeliene care s-au soldat cu zeci de morţi la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, condamnare exprimată deja luni de către un purtător de cuvânt al Ministerului saudit de Externe. El a făcut apel la comunitatea internaţională să acţioneze pentru ”a pune capăt violenţelor şi a proteja poporul palestinian frate”.

Totodată, Consiliul a reînnoit sprijinul Arabiei Saudite faţă de recenta decizie a preşedintelui american, Donald Trump, de retragere a SUA din acordul internaţional privind programul nuclear internaţional şi de reintroducere a sancţiunilor americane împotriva Teheranului.

Citește și: Turcia şi Africa de Sud îşi recheamă ambasadorii din Israel

În opinia Ryadului, Iranul a profitat, de la semnarea acordului în 2015, de ridicarea sancţiunilor şi de avantajele economice rezultate din aceasta pentru ”a-şi continua acţiunile de destabilizare” în Orientul Mijlociu.

Potrivit experţilor, sosirea lui Trump la putere, în ianuarie 2017, a marcat debutul unei convergenţe strategice împotriva Iranului între SUA, Israel şi Arabia Saudită.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.