Reacţia lui Biden după atacul sângeros din Colorado Springs

Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a declarat duminică, după atacul dintr-un club pentru homosexuali din Colorado Springs, că ura nu poate fi tolerată, transmite dpa, potrivit agerpres.

“Locuri care ar trebui să fie spaţii sigure de acceptare şi sărbătoare nu ar trebui transformate niciodată în locuri de teroare şi violenţă”, a declarat el după incidentul în care au fost împuşcaţi mortal cinci oameni şi au fost răniţi 25. “Totuşi, asta se întâmplă mult prea des”, a constatat preşedintele, avertizând că “Nu putem şi nu trebuie să tolerăm ura”.


Citeşte şi: Curtea Supremă a Noii Zeelande recomandă scăderea vârstei pentru dreptul la vot – Black News

Poliţia din Colorado Springs a comunicat că a primit apeluri sâmbătă noaptea şi a ajuns la Club Q, locul tragediei, la miezul nopţii, iar după două minute a arestat un bărbat în vârstă de 22 de ani, rănit. “La faţa locului au fost găsite multe arme de foc. Oamenii legii încă încearcă să stabilească cui îi aparţineau. Suspectul a folosit o puşcă în timpul schimbului de focuri”.

Primarul oraşului, John Suthers, a confirmat că suspectul a fost imobilizat de “unul sau mai mulţi clienţi” şi i-a elogiat pe cei care au intervenit, “deoarece acţiunile lor au salvat vieţi”.

Citeşte şi: Donatorii pentru Republica Moldova se reunesc la Paris – Black News

Biden a arătat că motivul atacului nu a fost încă stabilit, dar “ştim că comunitatea LGBTQI+ (n. red.: lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali şi alte minorităţi sexuale) a fost vizată în ultimii ani de violenţe oribile motivate de ură”. El a avertizat că “violenţa armată continuă să aibă un impact devastator şi deosebit asupra comunităţilor LGBTQI+ din întreaga ţară, iar ameninţările cu violenţa sunt în creştere”.

Localul Club Q a comunicat pe pagina sa de Facebook că este “îndurerat de atacul lipsit de sens împotriva comunităţii noastre” şi şi-a exprimat recunoştinţa pentru “reacţiile rapide ale clienţilor noştri eroici care l-au imobilizat pe trăgător şi au pus capăt acestui atac motivat de ură”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi

Un nou studiu demonstrează legătura dintre aerul poluat din copilărie și bronşita la adulţi Un studiu vine cu noi informaţii cu privire la legătura dintre...

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.