Reacție împotriva planurilor de a forța copiii să poarte măști de protecție în școli, pe măsură ce numărul de noi cazuri de Covid scade

Publicat:

PLANURI de a-i face pe elevii din liceu să poarte măști în sala de clasă au fost întâmpinate cu reacții de către parlamentarii conservatori, informează The Sun.

Vine în momentul în care numărul de cazuri cu Covid a scăzut, cu 123.547 de cazuri raportate în scădere de la 162.572 cu o zi înainte, o scădere de 24%.


Fostul lider conservator, Sir Iain Duncan Smith, a spus că noile reguli sunt „premature”, în timp ce David Jones, un fost ministru, a spus că este necesară o regândire.

Smith, 67 de ani, a spus: „Este mult mai bine să testăm elevii pentru Covid decât să impuneți măști.

„Vor fi purtate prost și nu vor opri contactul dintre copii.

„Nu știu pe cine vor proteja – profesorii ar trebui să fie triplu vaccinaţi până acum. Este foarte important ca școala să nu fie distrusă ca urmare a acestui lucru.”

Se așteaptă ca Guvernul să informeze Camera Comunelor când parlamentarii se întorc din vacanţă.

Un șir de studii extrem de pozitive arată că Omicron este mai blând decât alte tulpini, primul raport oficial din Regatul Unit dezvăluind că riscul de spitalizare este cu 50 până la 70% mai mic decât în ​​cazul Delta.

Booster-urile Covid protejează împotriva Omicron și oferă cea mai bună șansă de a trece peste pandemie, au spus în mod repetat oficialii din domeniul sănătății.

Campania The Sun’s Jabs Army ajută la obținerea vaccinurilor suplimentare vitale în brațele britanicilor pentru a evita necesitatea unor noi restricții.

Ministrul pentru Educație Nadhim Zahawi a anunțat noile măsuri de purtare a măştii pentru a ajuta la „maximizarea numărului de copii în școli”.

Va fi pentru prima dată când regula va fi în vigoare în sălile de clasă din mai anul trecut – dar care este deja în vigoare în Țara Galilor și Scoția.

Măsurile sunt salutate de șefii din educație, după ce multe școli și-au introdus propriile reguli în privința purtării măștilor înainte de Crăciun.

Secretarul general al Asociației liderilor școlilor și colegiilor, Geoff Barton a declarat pentru The Times: „În spaţiile comune se recomandă deja acoperirea feței pentru elevii din clasa a 7-a și mai sus.

„Elevii sunt obișnuiți cu utilizarea lor și suntem siguri că reintroducerea măștilor pentru față în sălile de curs este ceva pe care școlile și colegiile îl vor accepta şi impune.”

Astăzi, a fost anunțat că școlile au suficiente teste Covid pentru a se redeschide în siguranță săptămâna viitoare – dar unele s-ar putea închide dacă profesorii sunt obligaţi să rămână în izolare.

Se așteaptă ca toți studenții și personalul să fie testați pentru virus în prima zi a trimestrului de primăvară, așa cum era planificat, după ce ministrul pentru Educație a asigurat milioane de truse.

Zahawi a livrat școlilor 28 de milioane de pachete de teste între 6 și 17 decembrie, iar alte 17,6 milioane urmează să fie trimise până pe 14 ianuarie.

Este suficient pentru testare când școlile se redeschid marți, dar o lipsă globală de flux lateral ar putea închide cursurile în săptămânile care urmează.

Acest lucru se datorează faptului că profesorii ar putea fi forțați să rămână acasă timp de 10 zile după testarea pozitivă – în ciuda faptului că autoizolarea a fost redusă la doar șapte.

Regulile de înlocuire le permit britanicilor închiși să plece de acasă după o săptămână, cu condiția să aibă un rezultat negativ al testului în zilele a șasea și a șaptea, luate la 24 de ore.

Dar kiturile de testare la domiciliu sunt aproape imposibil de găsit datorită stocurilor scăzute și „inconsecvente” – iar britanicii se străduiesc să pună mâna pe ele.

Așa că toți cei care primesc cele două linii roșii de temut la testul Covid se confruntă cu 10 zile departe de clasă și chiar școli întregi se închid dacă prea mulți angajați sunt opriți simultan.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.