X

Realizările R. Moldova și Ucrainei în parcursul european, discutate de Cristina Gherasimov și omologul ei ucrainean, Olga Stefanishyna

Realizările R. Moldova și Ucrainei în parcursul european, discutate de Cristina Gherasimov și omologul ei ucrainean, Olga Stefanishyna

Republica Moldova și Ucraina se pregătesc pentru conferința interguvernamentală, care va avea loc pe 25 iunie, la Luxembourg. Atunci ar urma să fie inițiate negocierile de aderare a celor două țări la Uniunea Europeană. Subiectul a fost discutat de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov și omologul ei din Ucraina, Olga Stefanishyna.

Discuțiile s-au axat pe realizările înregistrate de ambele țări în parcursul european și care au stat la baza deciziei pozitive a Comisiei Europene, potrivit moldova1.md.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Totodată, Cristina Gherasimov și Olga Stefanishyna au vorbit și despre decizia ambasadorilor statelor membre ale Uniunii Europene care au recomandat inițierii negocierilor de aderare.

Republica Moldova și Ucraina au depus o cerere de aderare la UE în martie 2022 și li s-a acordat statutul de țări candidate în iunie 2022. În decembrie 2023, liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare.

La sfârșitul săptămânii trecute, viceprim-ministra Cristina Gherasimov a informat că prima Conferință interguvernamentală Moldova-UE va avea loc pe 25 iunie. Liderii europeni, dar și președinta Maia Sandu au salutat începerea negocierilor.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Tags: Cristina GherasimovLuxembourgMoldovauniunea europeana
Externe