Recean: Federația Rusă încearcă disperat să oprească procesul de aderare a R.Moldova la UE

Publicat:

Moscova și-a dorit dintotdeauna ca Republica Moldova să fie în sfera sa de interese ca să poată influența, în special, politica externă a țării noastră. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean la o emisiune de la Vocea Basarabiei.

Oficialul a mai remarcat că Federația Rusă încearcă disperat să oprească procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Oficialul a mai remarcat că Federația Rusă încearcă disperată să oprească procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.

„Atât timp cât Rusia nu poate să asigure bunăstarea la ea acasă încearcă să-i oprească și pe alții, cum ar fi Republica Moldova, din procesul creșterii bunăstării fiecărui cetățean, de asta se tem ei, că vom trăi ca în Europa. Vor să țină țări ca Republica Moldova, cu conflicte înghețate, cu diferite probleme și provocări hibride pentru ca noi să nu putem progresa. Mă întrebați dacă relația cu Rusia s-a răcit? Cum poți avea o relație cu un agresor? Rusia ucide oameni, femei, bătrâni în Ucraina”.

Amintim că pe 5 octombrie Parlamentul European a adoptat cu o largă majoritate de voturi o Rezoluție prin care recomandă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la sfârșitul anului 2023. Se cere, între altele, liberalizarea permanentă a comerțului cu Uniunea Europeană și integrarea Republicii Moldova pe piața unică europeană, înainte de finalizarea negocierilor de aderare.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat într-un interviu pentru Radio Moldova că țara noastră are toate șansele ca până la sfârșitul acestui an să înceapă negocierile pentru aderare la Uniunea Europeană.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.