Recean: Guvernul este hotărât să creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea întreprinderilor

Publicat:

Vizita prim-ministrului Dorin Recean la Ungheni a început cu participarea la inaugurarea Centrului de Informare Turistică din Ungheni, construit de la zero în cadrul proiectului „Acțiuni durabile pentru creștere economică prin turism” și finanțat de UE.

La eveniment au participat ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, reprezentanta rezidentă adjunctă a PNUD, Andrea Cuzyova, delegați din orașele înfrățite din România și Polonia, autorități publice locale și locuitori ai orașului Ungheni.


Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong

Centrul de Informare Turistică, care se află în centrul orașului și are o suprafață de 90 de metri pătrați, va avea misiunea de a promova atracțiile turistice din oraș, dar și din întreg raionul Ungheni.

„Mă bucur că se pun accentele corect pe dezvoltarea economică regională și creșterea bunăstării cetățenilor.

Apreciez sprijinul oferit de UE în implementarea proiectelor la nivel local, dar și contribuția PNUD în încurajarea turismului în satele și orașele țării.

Sunt convins că acest Centru de Informare va promova municipiul Ungheni, dar și localitățile din apropiere”, a spus Dorin Recean.

„Uniunea Europeană a oferit șapte granturi, iar unul din ele a fost la Ungheni. Ne-am propus să ajutăm localitățile din țară. Ați gestionat cu succes acest proiect. Este un sector cu potențial pentru regiunea Ungheni.

Moldova are un potențial enorm în domeniul turismului, fiind un catalizator pentru dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă”, a menționat ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks.

„Am găsit această amplasare în centrul orașului, unde este mișcare, unde sunt oameni. Vom promova valorile noastre autohtone.

Ne gândim inclusiv la meșterii populari și la cei care ne vizitează urbea. Am amplasat semne turistice cu QR-coduri prin oraș”, a adăugat primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros.

Șeful Guvernului a vizitat apoi strada Alexandru Boico, reconstruită în cadrul Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie” și al proiectului „Dezvoltare transfrontalieră a transportului prietenos mediului”.

Tronsonul de drum, cu o lungime de 700 de metri, leagă centrul orașului de cartierul Tinereții, dar și de Zona Economică Liberă. În ultimii 60 de ani, strada nu a fost reparată capital niciodată.

În total, cheltuielile s-au ridicat la 528 de mii de euro, dintre care 200 de mii de euro – grant de la UE, restul costurilor fiind acoperite din fondurile Primăriei Ungheni.

Tot astăzi, în incinta Primăriei Ungheni, a fost lansat Ghișeul unic de informare și prestări servicii, care înglobează toate serviciile oferite de primărie.

Pentru implementarea proiectului, au fost alocate fonduri europene în valoare de 100.000 de euro.

De asemenea, prim-ministrul Dorin Recean a avut o discuție cu un grup de oameni de afaceri din raion, rezidenți ai Zonei economice libere, cu care a vorbit despre facilitarea accesului la finanțare, îmbunătățirea infrastructurii, reducerea birocrației și promovarea inovației.

Totodată, au fost analizate provocările pe care le confruntă la nivel local, legate de lipsa infrastructurii de transport și a brațelor de muncă, necesitatea fortificării turismului intern, dar și imperativitatea unor modificări în legislație.

Citește și : R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

Șeful Cabinetului de miniștri a îndemnat antreprenorii să depună dosare de participare la programele lansate de Executiv și să-și extindă ideile de afaceri.

„Guvernul este hotărât să creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea întreprinderilor, iar pentru aceasta creează noi oportunități ce sprijină inovația, antreprenoriatul și investițiile”, a spus Recean.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.