X

Recean îi sugerează lui Voronin să-și inspire colegii să prindă din „curajul lui”

Recean îi sugerează lui Voronin să-și inspire colegii să prindă din „curajul lui”

Premierul Dorin Recean i-a recomandat, astăzi, fostului președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin să transmită din „curajul său” și colegilor BCS din Parlament.

Citește și: De ce vorbește Voronin în rusă? În „moldovenească” zice că „nu poate”, iar româna n-o „cunoaște”

„Acum vreo 20 de ani, ați luat o decizie curajoasă când ați înțeles că Kremlinul vrea să ne impună un model inadecvat de dezvoltare pentru noi și ați mai înțeles că Uniunea Europeană  este calea de dezvoltare a Republicii Moldova. Va rog să povestiți această experiență, despre curajul pe care vi l-ați asumat ca să deturnați acel acord de federalizare a Republicii Moldova, în esență de distrugere a statului Republica Moldova și să-i inspirați și pe alții care astăzi nu au curajul  să se debaraseze de vestigiile trecutului si captivitatea de la Kremlin”.

Remarca lui Recean, care a ținut un raport de activitate în plen, a fost făcută în contextul în care Voronin a sugerat că premierul nu este liber în acțiuni.

De menționat că atunci când a vorbit despre curajul fostului președinte Voronin, Recean s-a referit la  proiectul de federalizare Republicii Moldova impus încă în 2003 de Moscova. Atunci, cu o zi înainte de semnarea Planului Kozak, Voronin s-a răzgândit și a refuzat să-și pună semnătura, iar Putin și-a amânat zborul spre Chișinău.

Tags: curajul lui VoroninDorin ReceanPlanul KozakRecean catre VoroninRecean în ParlamentVladimir Voronin
Știrile zilei