X

Recean: În R.Moldova va începe în acest an proiectarea și dezvoltarea Parcului Viitorului

Recean: În R.Moldova va începe în acest an proiectarea și dezvoltarea Parcului Viitorului

În Republica Moldova va începe în acest an proiectarea și dezvoltarea Parcului Viitorului. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean la Moldova Digital Summit.

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, „Parcul Viitorului” va fi un orășel care va reuni comunitatea de afaceri, startup-urile și sistemul educațional, astfel încât să poată colabora și crea valoare adăugată, potrivit voceabasarabiei.md.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

„Guvernul va continua să arate toată deschiderea și susținerea pentru acest sector și contăm pe voi ca atunci când aveți idei și capacități disponibile, să le dedicați țării și comunității”, a declarat Dorin Recean.

Totodată, Dorin Recean a subliniat că începând cu anul viitor, urmează să fie lansat și un fond de investiții pentru startup-uri, prin care acestea vor fi finanțate de către stat și investitorii privați.

Ediția curentă a Moldova Digital Summit se desfășoară între 6 și 7 iunie, sub genericul „Powering a 100% Digital Tomorrow”. Evenimentul reunește experți internaționali și locali, inovatori, autori de renume mondial, lideri de opinie, precum și alți participanți pasionați de digitalizare și inovație.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Tags: MoldovaRecean
Economie