X

Recean invită companiile japoneze să investească în R. Moldova

Recean invită companiile japoneze să investească în R. Moldova

Premierul Dorin Recean a evidențiat importanța valorificării potențialului de cooperare economică dintre Republica Moldova și Japonia, reiterând interesul țării pentru atragerea de noi investiții nipone.

„Guvernul construiește infrastructura și condițiile necesare pentru antreprenorii care vin să investească în Republica Moldova. Suntem o țară sigură pentru dezvoltarea unor afaceri prospere, oferim acces la piața Uniunii Europene și muncim pentru a face activitatea de afaceri cât mai simplă și profitabilă”, a spus prim-ministrul la întrevederea cu viceministrul pentru afaceri internaționale în cadrul Ministerului Finanțelor din Japonia, Masato Kanda, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, potrivit deschide.md.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Șeful executivului a apreciat susținerea consecventă pe care Japonia o acordă Republicii Moldova de-a lungul anilor, ceea ce ajută țara să realizeze obiectivele de creștere a calității vieții oamenilor. În acest sens, premierul a accentuat cooperarea în domeniul agricol, cel al sănătății, dar și alte sectoare cheie pentru modernizarea R. Moldova.

Oficialii s-au mai referit la cooperarea în domeniul turismului și la succesele înregistrate în domeniul comercial. În anul 2023, volumul comerțului bilateral moldo-nipon a crescut, iar exporturile de produse moldovenești pe piața japoneză s-au majorat cu 27%. Printre mărfurile exportate se regăsesc articolele textile, vinurile, iar din cele importate fac parte autoturismele pentru transportul persoanelor, echipamentul agricol și medical.

Potrivit premierului, participarea Republicii Moldova la Expo Osaka 2025 va impulsiona promovarea produselor „Made in Moldova” pe piața japoneză și va face mai cunoscute oportunitățile de afaceri din Moldova pentru mediul de afaceri nipon.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Tags: JaponiaMoldovaRecean
Politică