Recean: Posturile TV suspendate NU își vor relua activitatea

Publicat:

Recean: Posturile TV suspendate NU își vor relua activitatea

Televiziunile ale căror licențe au fost suspendate de Comisia pentru Situații Excepționale nu își vor relua activitatea, chiar dacă starea de urgență nu va mai fi prelungită.

Despre acest lucru a anunțat premierul Dorin Recean, care a menționat în cadrul unei emisiuni de la Tv8.md că există mecanisme care nu vor permite acestor posturi TV să activeze, iar organele competente vor avea suficient timp ca să analizeze dacă există sau nu motive să aibă licență, transmite Știri.md.


Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

„Noi lucram pentru a nu fi nevoie de prelungit starea de urgență. Există mecanisme care nu vor permite să activeze și organele competente vor avea suficient timp ca să analizeze dacă există sau nu motive să aibă licență. – Au rămas zece zile până la expirare? – Noi suntem pregătiți,” a declarat Dorin Recean.

Premierul a mai spus că, în această săptămână, vor mai fi făcute și alte modificări la legislație, menite să răspundă unui șir de provocări atunci cât nu va mai fi stare de urgență.

Pe 19 decembrie 2022, șase posturi de televiziune din Moldova au rămas fără licența de emisie după o decizie a CSE.

Recean: Posturile TV suspendate NU își vor relua activitatea

Pe 16 octombrie 2023, Canada a impus sancțiuni împotriva a nouă cetățeni moldoveni și șase televiziuni asociate cu oligarhii fugari Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

La scurt timp, Ilan Șor a venit cu o reacție la sancțiunile impuse de Canada și a declarat că nu îi pasă de ce spune sau ce face Executivul canadian.

De menționat că R. Moldova a instituit stare de urgență în februarie 2022, imediat după începerea războiului din Ucraina, iar de atunci a fost prelungită periodic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.