X

Recean vorbeşte despre corupţie: „Este o amenințare directă la adresa democrației și securității naționale”

Recean vorbeşte despre corupţie: „Este o amenințare directă la adresa democrației și securității naționale”

Fenomenul corupției reprezintă o amenințare directă la adresa democrației și securității naționale. La ședința Platformei Anticorupție, organizată la Ministerul Justiției, prim-ministrul Dorin Recean susține că a declarat că instituțiile responsabile de combaterea corupției trebuie să acționeze cât mai eficient, în beneficiul tuturor cetățenilor, transmite IPN.

Citeşte şi: Supăraţi pe Bolea, fermierii pleacă la Bruxelles – Stiripesurse.md

Șeful Guvernului a precizat că, în calea de integrare europeană a Republicii Moldova, combaterea corupției și asigurarea independenței și integrității sectorului justiției este o prioritate.

„Este o amenințare directă la adresa democrației și securității naționale”

„Corupția este o amenințare directă la adresa democrației și securității noastre naționale. Vedem asta și prin activitatea grupărilor corupte, care încearcă să oprească eforturile noastre de a reforma justiția și de a-i trage la răspundere pe cei care au furat țara. Sarcina noastră este să ne consolidăm eforturile pentru ca legea să se aplice egal pentru toți”, a declarat Dorin Recean, citat într-un comunicat de presă al Guvernului.

Platforma Anticorupție este un organ consultativ în domeniul anticorupție și al celor conexe corupției, creat pe lângă Ministerul Justiției.

Tags: coruptieDorin Receanministerul justitieiPlatforma Anticorupție
Justiţie