Recensământ 2024: La circa 30 de mii de locuințe nu au fost găsiți locatarii

Publicat:

Recensământ 2024: La circa 30 de mii de locuințe nu au fost găsiți locatarii

La circa 30 de mii de locuințe nu au fost găsiți, deocamdată, locatarii pentru a fi recenzați în cadrul Recensământului populației și locuințelor. Asta a declarat pentru Teleradio-Moldova, directorul Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, care spune că aceste locuințe urmează până pe 7 iulie să fie vizitate repetat. Potrivit lui, dacă nu locuiește nimeni, aceste locuințe vor obține statut de locuințe neocupate, însă dacă persoanele refuză să fie recenzate vor fi amendate.

„La circa 30 de mii de locuințe nu au fost încă găsiți locatarii. Aceste locuințe vor fi vizitate repetat pentru a identifica dacă sunt ocupate locuințele sau nu. Dacă nu locuiesc nimeni, acestea vor obține statut de locuințe neocupate. Participarea la Recensământ este obligatorie. Persoanele care au refuzat să participe sau au difuzat date incomplete, eronate sunt pasibile de răspundere contravențională. Aceștia riscă amenzi de la 1000-2500 de lei. În cazul eschivării de a participa la Recensământ, deja au fost lansate procedurile de aplicare a Codului contravențional”, a declarat directorul BNS, contactat de Teleradio-Moldova, potrivit moldova1.md.


Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Conform ultimelor date, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 2 milioane 328 mii de persoane și circa 1 milion 600 mii de locuințe ocupate, neocupate și secundare de asemenea au fost recenzate.

În context, Oleg Cara a precizat că se face tot posibilul pentru a recenza toți locuitorii din țară, acesta fiind obiectivul de a obține un tablou integru privind populația și locuitorii țării.

„Se face tot posibilul pentru a recenza toți locuitorii țării. Acesta este un obiectiv de a obține un tablou integru privind populația și locuitorii țării. Datele Recensământului vor fi colectate prin două căi: în mod direct, prin recenzarea persoanelor, a doua modalitate este indirectă – cu utilizarea surselor administrative și/sau private. Dacă câteva persoane vor rămâne în afara recenzării în teren, vor fi utilizate surse de date alternative, pentru a identifica persoane care fac obiectul recensământului, dar nu au participat la acest exercițiu important”, a mai spus directorul BNS.

În același timp, directorul BNS vine cu un îndemn pentru cetățenii care încă nu au participat la Recensământul populației și locuințelor 2024.

„Vin cu apel pentru locuitorii care încă nu au participat, să ia legătura cu recenzorii. Datele de contact ale recenzorilor sunt în înștiințările distribuite la momentul vizitei recenzorului, în cazul când nu au găsit persoanele acasă. Este o modalitate de a fixa data și ora recenzării. Cei care nu dispun de datele recenzorului responsabil de locul său de trai, pot stabili contactul cu recenzorul și prin alte modalități”, susține directorul BNS.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Astfel, cei care nu dispun de contactele recenzorului responsabil de sectorul de recensământ unde este locul de trai, pot completa formularul de pe site-ul web, cu informația necesară, pentru a fi contactate de recenzor în vederea stabilirii datei și orei recenzării, să transmită un mesaj la adresa de email [email protected], oferind informația despre adresa de domiciliu. O altă modalitate este de a telefona la Linia Verde 0800 800 24 (apel gratuit).

Recensământul populației și locuințelor 2024 a început pe 8 aprilie și va finisa pe 7 iulie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi

Dalai Lama asigură că se recuperează bine la New York după operaţia la genunchi Dalai Lama a dat asigurări că se recuperează bine după operaţia...

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 8 iulie în Istorie 8 iulie este a 189-a zi a calendarului gregorian și a 190-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 8 iulie 2024

Horoscop 8 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti bune pentru unii nativi. Pentru Peşti este o perioadă perfectă pentru a intra în noi relaţii,...

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: ‘Cu românii nu se poate face nimic’

Ce părere aveau Hitler și comandanții germani despre români: 'Cu românii nu se poate face nimic' Adolf Hitler, cunoscutul dictator german, considera armata română aproape...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.