Recentele atacuri ale Rusiei în Ucraina sunt ‘răspuns’ la atacurile asupra rafinăriilor ruse, afirmă Moscova

Publicat:

Recentele atacuri ale Rusiei în Ucraina sunt ‘răspuns’ la atacurile asupra rafinăriilor ruse, afirmă Moscova

Rusia a afirmat vineri că recentele sale atacuri masive asupra Ucrainei, care au avariat în special reţeaua electrică, au fost întreprinse “ca răspuns” la atacurile ucrainene ce au vizat rafinării pe teritoriul rus, informează AFP.

Ea a revendicat de asemenea cucerirea satului Vodiane, la vest de oraşul Avdiivka din estul Ucrainei, continuându-şi lenta înaintare în faţa unei armate ucrainene care duce lipsă de oameni şi muniţii, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

“De pe 31 martie până pe 5 aprilie anul curent, forţele armate ruse au efectuat 39 de lovituri grupate (…) împotriva unor instalaţii din sectorul energetic al Ucrainei, ca răspuns la tentativele regimului de la Kiev de a avaria instalaţii din domeniile petrolier, gazier şi energetic al Rusiei”, a afirmat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Rusia se confruntă de mai multe săptămâni cu numeroase atacuri ucrainene cu drone împotriva rafinăriilor sale, dintre care mai multe au provocat pagube.

Un recent atac ucrainean a luat drept ţintă o importantă platformă industrială în Tatarstan, regiune situată la peste 1.000 de kilometri de frontiera cu Ucraina.

Ucraina a promis că va aduce luptele pe teritoriul rus ca represalii la numeroasele bombardamente de pe teritoriul său.

Trupele ruse au întreprins recent mai multe bombardamente asupra unor oraşe ucrainene, avariind în special centrale electrice şi provocând pene masive de curent.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Pe front, Ministerul Apărării rus a dat asigurări vineri că soldaţii ruşi “au eliberat localitatea Vodiane”, situată la cinci kilometri de Doneţk, aflat sub controlul Moscovei încă din 2014.

Potrivit ministerului, militarii ruşi, care avansează încet-încet după căderea oraşului Avdiivka în februarie, au putut de asemenea “ocupa poziţii mai avantajoase” în acest sector.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.