Rectorul SNSPA susține că AUR nu are resurse pentru locale: Respectă manualul de propagandă și manipulare de tip KGB

Publicat:

Rectorul SNSPA susține că AUR nu are resurse pentru locale: Respectă manualul de propagandă și manipulare de tip KGB

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, susține că partidul AUR, condus de George Simion „respectă cuvânt cu cuvânt manualul de propagandă și manipulare de tip KGB”. Pricopie afirmă că boicotul cu care amenință Simion ar fi de fapt o soluție de a evita „rușinea” că „nu au pe cine sa propună pe liste electorale” și nu exclude „ca în viitorul Parlament AUR să aibă o pondere mai mică decât cea actuală”, potrivit adevarul.ro.

AUR „respectă cuvânt cu cuvânt manualul de propagandă și manipulare de tip KGB”,  a declarat rectorul SNSPA, Remus Pricopie, pentru aktual24.ro


Rectorul SNSPA subliniază că modalitatea realizare a alegerilor nu poate fi schimbată cu numai câteva luni înaintea alegerilor locale și susține că liderul AUR „nu înțelege că extremismul nu poate fi democratic”, acuzându-l că are o gândire de tip „legionar-fascist”

George Simion vorbește despre «gesturi extreme, dar democratice», ceea ce este un nonsens, o contradicție în termeni. Simion, un politician de factură legionară, nu înțelege că extremismul nu poate fi democratic. Are o raportare profund greșită la conceptul de democrație și la acțiunile care intră în sfera democratică. Practic, George Simion demonstrează o dată în plus că nu are legătură cu democrația, că gândește și acționează profund nedemocratic, adică o gândire de tip legionar-fascist, specifică perioadei interbelice”, a afirmat Pricopie.

Ca urmare a declarațiilor unor foști membri ai AUR, care au susținut că acesta este „un partid fără membri”, deoarece nu s-ar ține o evidență clară a membrilor și a cotizațiilor, Pricopie a crede că boicotul cu care amenință Simion ar fi de fapt o soluție de a evita „rușinea” că „nu au pe cine sa propună pe liste electorale”.

Este foarte posibil sa fie așa, pentru că AUR nu există ca formațiune politică la nivelul tuturor localităților din Romania. AUR este, așa cum foarte bine ați spus, «partidul fără membri», prin urmare nu au pe cine sa propună pe liste electorale. (…) Singura localitate în care încearcă să facă un joc de intimidare este Bucureștiul. Prin urmare, în loc sa fii în situația jenantă în care toată lumea vede ca nu ai cu cine sa mergi în alegerile locale, țipi cât poți de tare că procesul este nedemocratic și că ai luat decizia «extremistă, dar democratică» de a boicota alegerile, prin neparticipare”, a menționat rectorul, pentru sursa citată.

Remus Pricopie crede că „singurele alegeri în care AUR ar putea avea un oarecare rezultat sunt alegerile europene”, unde avem o singură circumscripție și o singură listă de candidați. „În rest, AUR va pierde pe linie la alegerile locale si la cele prezidențiale, iar aceste înfrângeri vor demobiliza susținătorii săi pentru alegerile parlamentare, din decembrie 2024” a mai spus rectorul SNSPA, adăugând că „nu exclude” „ca în viitorul Parlament (2024-2028), AUR să aibă o pondere chiar mai mică decât cea actuală, de aproximativ 10%”.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat, marţi, că partidul său ia în calcul boicotarea alegerilor locale, invocând necesitatea a două tururi de scrutin.

Politologul Cristian Pârvulescu a afirmat pentru „Adevărul” că AUR încearcă doar să facă puțin „spectacol” pentru că formațiunea „nu va obține rezultate bune”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Satul unic din România unde bărbații nu au voie să intre: Femeile din acest loc nu lucrează și nu duc lipsă de nimic

Satul unic din România unde bărbații nu au voie să intre: Femeile din acest loc nu lucrează și nu duc lipsă de nimic În România...

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică (ministru)

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică (ministru) Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică,...

Preocupări la Luvru pentru a îmbunătăţi condiţiile în care este expusă celebra pictură Mona Lisa

Preocupări la Luvru pentru a îmbunătăţi condiţiile în care este expusă celebra pictură Mona Lisa Preşedinta Muzeului Luvru, Laurence Des Cars, a anunţat sâmbătă că...

Un poliţist a murit în Germania după un incident violent care a implicat un adolescent

Un poliţist a murit în Germania după un incident violent care a implicat un adolescent Un ofiţer de poliţie a murit după ce a intervenit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.