Refugiații și veterani ai conflictului transnistrean, nemulțumiți de faptul că statul nu le respectă drepturile

Publicat:

Refugiații și veterani ai conflictului transnistrean, nemulțumiți de faptul că statul nu le respectă drepturile

Refugiaţii din regiunea transnistreană şi veteranii conflictului armat transnistrean din 1992 n-au văzut în bugetul de stat pentru 2024 resurse pentru majorarea plăţilor către veterani şi invalizii de război, văduvele celor decedaţi şi refugiaţi.

Preşedintele Mişcării refugiaţilor din Transnistria, Anatolie Bîzgu, a declarat acest lucru luni, 11 decembrie, la o conferinţă de presă susţinută la agenţia Infotag.


Citeşte şi: Presa de peste Prut ne dă speranţe! Avem proiectul declarativ pentru începerea demersului de aderare a Moldovei la UE

„Am programat conferinţa noastră de presă să coincidă cu Ziua drepturilor omului, care a fost sărbătorită pe 10 decembrie. Refugiaţii şi veteranii sunt foarte nemulţumiţi de faptul că drepturile omului în general şi drepturile veteranilor de război în special nu sunt respectate în Republica Moldova”, a spus el.

Veteranii şi refugiaţii au trimis apeluri către conducerea de vârf a republicii, în care au cerut majorarea, din 1 ianuarie 2024, a plăţilor pentru invalizii de război, văduvele celor căzuţi, distinşi cu Ordinul Ştefan cel Mare, precum şi refugiaţilor.

„Dar Guvernul n-a prevăzut cheltuieli suplimentare. Premierul Dorin Recean se referă la lipsa fondurilor, deşi s-au găsit fonduri pentru miniştri şi funcţionari publici”, a menţionat Bîzgu.

El a spus că refugiaţii şi veteranii vor lua toate măsurile legale pentru a se asigura că statul le respectă drepturile legale.

Refugiații și veterani ai conflictului transnistrean, nemulțumiți de faptul că statul nu le respectă drepturile

Participanţii la conferinţă au propus ca fiecare minister şi agenţie să aibă un angajat care se ocupă de problemele veteranilor şi refugiaţilor din conflictul transnistrean.

„Numai în 2023 au murit 810 de veterani, ale căror familii au nevoie de sprijin social şi asistenţă din partea statului”, a spus Bîzgu, adăugând că acestea “nu au nevoie de discursuri dulci ale premierului Dorin Recean, dar de acţiuni concrete”.

Citeşte şi: Siegfried Mureșan explică de ce este nevoie de Moldova în UE

Participanţii la conferinţa de presă şi-au exprimat nemulţumirea faţă de inacţiunea sindicatelor, care, potrivit lor, nu protejează drepturile oamenilor.

„Unde sunt sindicatele noastre, de ce nu protejează drepturile oamenilor, de ce primesc bani?”, au întrebat retoric ei, promiţând solidaritate între veterani şi refugiaţi în protejarea drepturilor lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani

Actorul american Mike Heslin a murit la vârsta de 30 de ani Actorul american Mike Heslin, care apare în serialul ”Special Ops: Lioness”, a murit...

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală

Semne că ne revenim!? Tânăra generație renunță la aplicațiile de întâlniri pentru a cunoaște oamenii în viața reală Specialiștii spun că generația Z renunță la...

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.