Regatul Unit are un număr limitat de opţiuni a evita variantele ”No Deal” şi ‘No Brexit”, afirmă vicepreşedintele Partidului Conservator

Publicat:

Marea Britanie are o gamă limitată de opţiuni disponibile pentru Brexit şi parlamentarii ar trebui să sprijine acordul premierului Theresa May pentru a evita variantele ”No Deal” şi ‘No Brexit”, a declarat duminică vicepreşedintele Partidului Conservator, James Cleverly, pentru Sky News, relatează Reuters, scrie Agerpres.

“Există acum o gamă foarte limitată de opţiuni”, a declarat James Cleverly.


“Ieşim fără un acord, fără o înţelegere sau semnăm un acord şi acela este cel pe care îl avem în faţă sau riscăm ca Brexitul să nu mai aibă loc … pentru mine răspunsul este într-adevăr foarte simplu: Acordul de Retragere”, a menţionat oficialul britanic.

Citește și : Alegeri locale în Turcia – Partidul lui Erdogan se confruntă cu o situație dificilă

Theresa May se află sub o presiune uriaşă din partea unor membri ai echipei sale de miniştrii care doresc ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană fără un acord, a declarat duminică Alistair Burt, care a demisionat săptămâna trecută din funcţia de adjunct al ministrului de externe.

Alistair Burt, care a renunţat la funcţie pentru a susţine voturile în Parlament pe tema opţiunilor privind Brexitul, a spus că nu crede că organizarea unui referendum va fi un lucru util pentru ţară.

”Premierul a spus deja că se aşteaptă să plece după ce vom trece de prima etapă a Brexitului – Nu preconizez alegeri generale
înainte de aceasta. Deci probabil că răspunsul ar fi ‘nu’ ”, a declarat Alistair Burt, întrebat dacă premierul britanic ar trebui să conducă partidul la alegeri.

Parlamentul britanic a respins vineri, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană. În favoarea acordului s-au pronunţat 286 de deputaţi, iar împotriva documentului 344 de deputaţi.

După anunţarea rezultatului votului, premierul britanic Theresa May şi-a exprimat profundul regret că acordul convenit cu Bruxelles-ul a eşuat, avertizând că implicaţiile vor fi ”grave”.

Şefa executivului de la Londra a spus că singura opţiune juridică existentă în prezent este ieşirea din Uniunea Europeană în data de 12 aprilie şi a menţionat că nu este timp suficient pentru a conveni sau a ratifica un acord.

”Singura opţiune juridică acum este aceea că Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea europeană pe 12 aprilie. Peste numai 14 zile. Nu este timp suficient pentru a conveni, a legifera şi a ratifica un acord şi totuşi Camera (Comunelor) a spus clar că nu va permite ieşirea fără un acord. Aşadar, va trebui să convenim o cale alternativă de a avansa. Uniunea Europeană a declarat clar că orice amânare suplimentară va trebui să aibă un obiectiv clar şi să fie convenită în unanimitate de celelalte 27 de state membre înainte de 12 aprilie”, a spus May.

Citește și : Alegeri prezidențiale în Ucraina într-un climat extrem de tensionat

Ea a estimat că este aproape sigur că vor avea loc alegeri europene în Regatul Unit.

Şefa guvernului britanic a anunţat că luni, 1 aprilie, Camera Comunelor va continua dezbaterile pentru a vedea dacă există o majoritate stabilă pentru o anume alternativă cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.