Regele Harald al Norvegiei a fost din nou internat

Publicat:

Regele Harald al Norvegiei, în vârstă de 86 de ani, a fost spitalizat din nou din cauza unei infecţii şi nu îşi va putea îndeplini îndatoririle oficiale “timp de câteva zile”, a anunţat luni palatul regal norvegian, potrivit AFP şi agerpres.

“Majestatea Sa Regele este bolnav şi a fost internat la spitalul naţional” din Oslo, a indicat palatul într-un comunicat.


Citeşte şi: Americanii ‘s-au prins’: ‘Este foarte improbabil ca Rusia să-şi folosească armele nucleare!’ – Black News

Suveranul, aflat pe tronul Norvegiei de 32 de ani, suferă “de o infecţie care trebuie tratată şi, prin urmare, va rămâne în spital câteva zile”, a adăugat acesta, precizând că starea regelui este stabilă.

Regele Harald mai fusese spitalizat pentru infecţii în august şi decembrie anul trecut.

El a acumulat spitalizări în ultimii ani din diverse motive (COVID-19, operaţie la genunchi, operaţie la inimă, probleme respiratorii…).

Sâmbătă, fiul său, prinţul moştenitor Haakon, şi soţia sa, Mette-Marit, au fost cei care au reprezentat familia regală norvegiană la încoronarea regelui Charles al III-lea şi a reginei Camilla la Londra.

Citeşte şi: Medvedev cere asasinarea lui Volodimir Zelenski – Black News

Spitalizarea regelui ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea acestuia de a participa la vizita de stat a preşedintelui italian Sergio Mattarella, aşteptat joi şi vineri în Norvegia.

Nepotul lui Haakon al VII-lea, primul din linia regală norvegiană, Harald conduce Norvegia din 17 ianuarie 1991.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse

 Andrei Zaharov, jurnalist de investigație, dat în căutare de autoritățile ruse Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a dat în căutare jurnalistul de investigație Andrei Zaharov....

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.