Regele Harald al V-lea al Norvegiei îşi reduce programul de lucru

Publicat:

Regele Harald al V-lea al Norvegiei îşi reduce programul de lucru

Revenit la atribuţiile sale oficiale după un concediu medical de aproape două luni, regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de ani, îşi va reduce programul de lucru pentru ca acesta să ţină cont de vârsta sa înaintată, a anunţat luni Palatul Regal din Oslo, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Cu o sănătate fragilă, regele Harald al V-lea, cel mai vârstnic suveran în exerciţiu din Europa, a contractat o infecţie la sfârşitul lunii februarie în timpul unei vacanţe private pe insula Langkawi din Malaezia.


Citeşte şi: Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria – Stiripesurse.md

Monarhul a trebuit să fie repatriat cu un avion medical în Norvegia, unde medicii i-au montat un stimulator cardiac permanent după cel temporar pe care îl primise în Malaezia.

“Majestatea Sa este bucuros că a revenit în ţară şi că şi-a reluat atribuţiile oficiale”, a anunţat Palatul Regal din Oslo într-un comunicat de presă.

Regele Harald al V-lea al Norvegiei îşi reduce programul de lucru

“Regele va realiza anumite ajustări la programul său de lucru din viitor pentru ca acesta să ţină cont de vârsta sa înaintată”, precizează acelaşi comunicat, care evocă “o reducere permanentă a numărului şi a naturii activităţilor suveranului”.

Aflat pe tronul Norvegiei din 1991, regele Harald al V-lea s-a confruntat cu tot mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, dar a exclus posibilitatea de a abdica.

În absenţa lui, prinţul moştenitor Haakon, în vârstă de 50 de ani, asigură funcţia de regent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir Vitor Roque (19 ani) a ajuns la Barcelona la începutul...

Vânzările de Ozempic și Wegovy au explodat: Gigantul farmaceutic care le vinde și-a crescut profitul cu 30%

Vânzările de Ozempic și Wegovy au explodat: Gigantul farmaceutic care le vinde și-a crescut profitul cu 30% Novo Nordisk, care a devenit anul trecut cea...

Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. În ce stare este pasagera acestuia

Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. În ce stare este pasagera acestuia Accident cu sfârșit tragic în raionul...

Viktor Orban anunţă creşterea cheltuielilor de apărare ale Ungariei

Viktor Orban anunţă creşterea cheltuielilor de apărare ale Ungariei Ungaria va trebui să majoreze şi mai mult cheltuielile pentru apărare anul viitor, dacă războiul din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.