Regele Spaniei nu va participa la o ceremonie a magistraților catalani

Publicat:

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei nu va participa vineri în Catalonia la ceremonia de înmânare a mandatelor unei noi promoţii de judecători, din cauza temerilor legate de confruntări cu mişcarea catalană de independenţă şi de posibile proteste violente, a relatat joi presa locală, potrivit dpa și agerpres.

Citând Consiliul General al Magistraturii (GCJ), radioteleviziunea RTVE a transmis că regele şi-a anulat participarea la ceremonia de vineri de la Barcelona pentru că guvernul ‘nu a permis acest lucru’.


Citeşte şi: Ecuador a dat ordin pentru ARESTAREA fostului preşedinte

Vicepremierul spaniol Carmen Calvo a declarat pentru cotidianul El Pais că este ‘o decizie bună’, în timp ce asociaţia judecătorilor APM a cerut clarificări.

Felipe al VI-lea a criticat cu asprime tentativa de independenţă a Cataloniei.

La rândul ei, mişcarea separatistă catalană respinge monarhia spaniolă, renăscută sub dictatura lui Francisco Franco.

Între timp, guvernul de stânga al lui Pedro Sanchez încearcă să medieze conflictul cu regiunea separatistă, dat fiind că executivul său minoritar depinde de votul catalanilor în parlament.

Citeşte şi: Trump bagă râcă în familia prinţului Harry: ‘Îi doresc mult curaj, va avea nevoie!’

Miercuri, guvernul a anunţat că va reanaliza cererile de amnistie ale liderilor separatişti încarceraţi după referendumul ilegal de independenţă, a relatat cotidianul La Vanguardia.

Totodată, guvernul intenţionează să introducă o reformă, cu acţiune retroactivă, care să reducă pedepsele cu închisoare pentru rebeliune. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.