Regina Camilla, despre starea de sănătate a regelui Charles, bolnav de cancer: ‘Se descurcă bine’

Publicat:

Regina Camilla, despre starea de sănătate a regelui Charles, bolnav de cancer: ‘Se descurcă bine’

Regina Camilla a vorbit despre starea de sănătate a Regelui Charles. Regina a participat la o recepție alături de autori, actori și iubitori de literatură, în cadrul Festivalului literar “Queen’s Reading Room” de la Palatul Hampton Court.

Regina, în vârstă de 76 de ani, a dezvăluit că Majestatea Sa „se descurcă bine”, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Potrivit The Sun, declarația Reginei vine după ce regele a condus comemorările Zilei Z – în ciuda faptului că a fost internat pentru a primi tratamentul pentru cancer, cu mai puțin de 24 de ore înaintea evenimentului.

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, a fost internat într-un spital din Londra.

Aceeași sursă transmite că monarhul s-a îndreptat spre Portsmouth,  miercuri dimineață, și a rostit o alocuție de opt minute care i-au emoționat  până la lacrimi pe cei prezenți.

Timpul de prezentare i-a fost redus cu 45 de minute, la sfatul medicului. Ulterior, regele a putut călători pe 125 de mile până în Normandia pentru ceremoniile împlinire a 80 de ani de la debarcarea din 6 iunie 1944, eveniment care a reprezentat începutul sfârșitului Germaniei naziste.

Majestatea Sa are un program încărcat și în perioada următoare. El urmează să participe marțea viitoare la premiile King’s Foundation la Palatul St James, Londra.

Charles și Camilla urmează să participe, de asemenea, la o serie de alte evenimentr în săptămânile următoare, inclusiv o petrecere în grădină la Palatul Holyroodhouse, în așa-numita „Săptămână a Scoției”.

Anul acesta cade în săptămâna alegerilor generale, așa că regele trebuie să se întoarcă vineri, 5 iulie, pentru a cere oficial oricui câștigă să formeze un nou guvern.

Regele și probleme sale de sănătate

Majestatea Sa a vorbit cu demnitate despre diagnosticul său primit anul acesta, după ce boala a fost depistată în timpul unei operații la prostată.

În aprilie, Palatul Buckingham a anunțat revenirea oficială a regelui la muncă și a subliniat programul său așteptat de vară.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Vorbind despre sănătatea sa, echipa medicală a regelui este „foarte încurajată” de progresele făcute până acum și rămâne „pozitivă” în ceea ce privește recuperarea lui.

Regele Charles a oferit, recent, o perspectivă personală asupra luptei sale cu cancerul.  Monarhul a dezvăluit că și-a pierdut simțul gustului, potrivit The Independent. Mărturisirea i-a făcut-o unui veteran al armatei britanice.

Regele este patronul organizației Macmillan Cancer Support de aproape trei decenii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Contrabandă cu ţigări şi alcool etilic cu destinaţia România

Contrabandă cu ţigări şi alcool etilic cu destinaţia România Peste 230.000 de țigări, aparținând a trei mărci moldovenești, contrafăcute în Ucraina, și aproape 300 de...

S-a grăbit să vină pe lume! O femeie din Taraclia a născut în ambulanță

O femeie din Taraclia a născut în ambulanță La ora 07:41, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței...

MAE transmite alerte de călătorie pentru Grecia şi Turcia

MAE transmite alerte de călătorie pentru Grecia şi Turcia Cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Turcia și Republica...

Capitala are 10 senzori care monitorizează calitatea aerului

Capitala are 10 senzori care monitorizează calitatea aerului În municipiul Chișinău sunt instalați zece senzori de monitorizare a calității aerului. Dispozitivele arată nu doar umiditatea,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.