Regina Elisabeta a II-a și-a reluat atribuțiile oficiale! A ținut discursul de deschidere a parlamentului britanic – VIDEO

Publicat:

Parlamentul britanic şi-a redeschis în mod oficial lucrările marţi după alegerile desfăşurate săptămâna trecută în Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor, startul noii sesiuni fiind dat, conform tradiţiei, de discursul reginei Elisabeta a II-a, relatează dpa, potrivit agerpres.

Suverana a menţionat câteva dintre proiectele de legi ce vor fi propuse de guvernul premierului Boris Johnson, printre care cele care stabilesc ţinte de mediu obligatorii, îşi propun să combată ‘activitatea ostilă’ a altor state, acordă prerogative sporite guvernului local din Irlanda de Nord, precum şi reformele imigraţiei.


Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

Regina a confirmat că va fi reintrodus proiectul de lege controversat care va acorda poliţiei mai multe puteri în faţa protestatarilor.

Anunţând aceste proiecte, Elisabeta a II-a a spus: ‘Prioritatea guvernului meu este să asigure o revenire naţională din pandemie care să facă Regatul Unit mai puternic, mai sănătos şi mai prosper decât înainte’.

‘Pentru a realiza aceasta, guvernul meu va egaliza oportunităţile peste tot în Marea Britanie, va susţine locurile de muncă, afacerile şi creşterea economică şi va combate impactul pandemiei asupra serviciilor publice’.

‘Guvernul meu va continua să ofere ajutor acolo unde acesta are cel mai mare impact asupra reducerii sărăciei şi atenuării suferinţei umane. Guvernul meu va susţine drepturile omului şi democraţia peste tot în lume. Va promova un efort global de a aduce la şcoală 40 milioane de fete în lume’, a mai spus suverana la finalul discursului.

Citește și: ATAC ARMAT într-o școală din Rusia (VIDEO)! Mai mulți copii au fost uciși!

Cunoscut drept ‘Discursul Reginei’, acesta expune proiectele legislative pe care guvernul îşi propune să le pună în dezbatere şi să le facă adoptate în următoarele şase luni.

Evenimentul este însoţit în mod obişnuit de o ceremonie extravagantă, în care regina poartă mantia regală, coroană şi soseşte la Parlament într-o caleaşcă.

Însă în acest an, în condiţiile pandemiei, ceremonialul a fost mai puţin grandios şi cu o participare mai redusă. Regina a purtat o rochie de zi de culoarea lavandei, cu pălărie asortată, mănuşi albe, o geantă neagră şi pantofi de aceeaşi culoare, dar nu şi mască de protecţie.

Ea a sosit şi a plecat de la Parlament într-un automobil şi a fost însoţită de fiul său cel mare, prinţul moştenitor Charles. Acestuia i s-a alăturat soţia sa, Camilla, ducesă de Cornwall, iar cei doi au stat aşezaţi în stânga reginei în timpul discursului.

Acesta a fost primul eveniment public major la care a luat parte regina după decesul şi funeraliile soţului său, prinţul Philip, luna trecută, şi a 67-a ocazie în care Elisabeta a II-a a deschis sesiunea parlamentară.

În acest an, din cauza regulilor de distanţare socială, în sală au fost prezente în jur de 100 de persoane, faţă de cifra obişnuită de 600.

Citește și: Adolescenţii americani vor fi vaccinaţi cu Pfizer/BioNTech

În timpul evenimentului, parlamentarii au stat în galeria regală, distanţaţi, şi au urmărit-o pe regină trecând printre ei înainte de a rosti discursul din Camera Lorzilor.

După ce regina i-a convocat pe parlamentari să-i asculte discursul, premierul Boris Johnson, ministrul de interne Priti Patel şi liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, au fost printre cei în număr limitat cărora li s-a permis să-l audieze din interiorul Camerei.

După ce a încheiat discursul, regina a fost condusă afară de prinţul Charles, Camilla urmându-i. Suverana a părăsit Westminster separat de fiul şi nora sa, iar parlamentarii au revenit apoi în Camera Comunelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.