Regina Margrethe a II-a a Danemarcei : “Important nu e cum arăţi şi ce-ai realizat, ci cine eşti şi cum te comporţi cu alţii”

Publicat:

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a făcut apel luni la oameni să fie mai buni unii cu alţii într-o societate modernă grăbită, în care există un flux constant de comentarii pe social media, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Este atât de uşor să scrii un comentariu sau să partajezi o fotografie pe social media care pot fi jignitoare şi lăsa cicatrici adânci. Genul ăsta de lucruri intră în spaţiul cibernetic şi se răspândesc ca nişte roiuri de muşte”, a spus ea în discursul său televizat de Anul Nou.


Citește și : Ameninţare cu bombă pe aeroportul Schiphol din Amsterdam; un bărbat a fost arestat

“Important nu e cum arăţi şi ce-ai realizat, ci cine eşti şi cum te comporţi cu alţii – cu prietenii şi colegii tăi de şcoală”, a afirmat Margrethe a II-a.

Regina s-a referit în discursul său şi la schimbarea climatică şi la rolul pe care îl au tinerii în combaterea ei.

“Ei înţeleg că problemele viitorului vor deveni ale lor. Ei – spre deosebire de noi, oamenii mai în vârstă – nu vor să rămână închistaţi în obiceiuri vechi”, a afirmat regina Danemarcei.

Discursul a fost rostit la Palatul Fredensborg, la circa 40 km nord de Copenhaga, unde soţul ei, Prinţul Henrik, a murit în februarie la vârsta de 83 de ani.

Citește și : Asia întâmpină 2019 cu artificii

În discursul ei, regina şi-a exprimat recunoştinţa “pentru simpatia caldă arătată nouă şi pentru înţelegerea contribuţiei prinţului Henrik care a fost atât de frumos exprimată de toată lumea în Danemarca la moartea sa”.

Henrik, născut în Franţa, s-a căsătorit cu Margrethe în 1967, când ea a devenit prinţesă încoronată. Ea a devenit regină în 1972, dar Henrik a rămas prinţ.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.