Regizorul francez Christophe Ruggia, acuzat de actriţa Adèle Haenel, va fi judecat pentru agresiune sexuală asupra unei minore

Publicat:

Regizorul francez Christophe Ruggia, acuzat de actriţa Adèle Haenel, va fi judecat pentru agresiune sexuală asupra unei minore

Regizorul francez Christophe Ruggia va fi judecat în 9 şi 10 decembrie la Paris pentru agresiuni sexuale agravate comise asupra actriţei Adèle Haenel când aceasta era minoră, au declarat sâmbătă pentru AFP surse apropiate cazului.

Cazul, emblematic pentru mişcarea #Metoo în cinematografia din Franţa, a fost dezvăluit în 2019 printr-o lungă anchetă şi un interviu cu actriţa din “en liberté!”, “Portrait de la jeune fille en feu” către site-ul Mediapart, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Adèle Haenel a continuat să denunţe în mai multe rânduri “complacerea generalizată a profesiei faţă de agresorii sexuali”, inclusiv ieşirea sa senzaţională la ceremonia de decernare a premiilor César în 2020, când Roman Polanski, acuzat de viol, a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru “J’accuse”.

Devenită actriţă de teatru, în 2023 şi-a anunţat ruptura cu industria cinematografică.

În ordonanţa sa de reţinere, consultată de AFP, magistratul a subliniat în special denunţurile “detaliate, constante şi precise” ale actriţei, “starea sa de şoc” la momentul faptelor, “repercusiunile psihologice” ale agresiunilor, “diferenţa semnificativă de vârstă dintre cei doi protagonişti” şi “apariţia unei constrângeri psihologice progresive” impuse de regizor, primul care a distribuit-o în filmul “Les Diables” (2002).

Judecătoarea a constatat două circumstanţe agravante: vârsta actriţei la momentul faptelor şi poziţia de autoritate a regizorului.

“Christophe Ruggia a contestat toate faptele denunţate de partea civilă de-a lungul procedurii”, a subliniat judecătoarea.

Avocaţii regizorului, Fanny Colin şi Orly Rezlan, au refuzat să comenteze.

Evenimentele care vor fi discutate la proces datează din septembrie 2001 până în februarie 2004: Adèle Haenel avea atunci între 12 şi 15 ani.

Christophe Ruggia, care avea atunci între 36 şi 39 de ani, a văzut-o în fiecare sâmbătă după-amiază, timp de aproape trei ani, la domiciliul său.

Cu toate acestea, judecătoarea a respins acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de actriţă la festivalurile din Japonia în iunie 2002 şi din Maroc în septembrie 2002. Perioada din ianuarie până la sfârşitul lunii august 2001 a fost, de asemenea, exclusă din procedură.

În 2019, Adèle Haenel denunţase “reţinerea” regizorului, puţin cunoscută publicului larg, în timpul pregătirii şi filmării filmului “Les Diables”. Au urmat “hărţuirea sexuală permanentă”, “atingeri” repetate şi “săruturi forţate pe gât”, care ar fi avut loc la domiciliul său şi în timpul mai multor festivaluri internaţionale.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Refuzând iniţial să meargă în instanţă, Adele Haenel a depus în cele din urmă o plângere la câteva zile după ce Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară, la 6 noiembrie 2019.

Christophe Ruggia a fost inculpat din 16 ianuarie 2020 pentru “agresiune sexuală asupra unui minor în vârstă de 15 ani de către o persoană cu autoritate asupra victimei” şi plasat sub control judiciar.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, vandalizată cu vopsea roşie

O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, vandalizată cu vopsea roşie O statuie din Amsterdam care o înfăţişează pe Anne Frank, adolescenta...

BAFTA introduce un nou premiu pentru Cel mai bun film pentru copii şi familie

BAFTA introduce un nou premiu pentru Cel mai bun film pentru copii şi familie BAFTA a anunţat un nou premiu pentru Cel mai bun film...

Mariah Carey anunţă un nou turneu de Crăciun pentru 2024

Mariah Carey anunţă un nou turneu de Crăciun pentru 2024 Mariah Carey, care a devenit inseparabilă de sezonul festiv datorită hitului său "All I Want...

VIDEO – Fefé, primul parfum pentru câini lansat de Dolce&Gabbana

VIDEO - Fefé, primul parfum pentru câini lansat de Dolce&Gabbana Chiar la începutul lunii, pe 1 august, Dolce&Gabbana, cunoscutul brand italian de produse de lux,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.