Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius a fost ucis în Mariupol

Publicat:

Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius a fost ucis sâmbătă în Mariupol, în Ucraina, potrivit colegilor și rapoartelor media, citate de Reuters, informează mediafax.

“Prietenul nostru participant la Artdocfest, regizorul lituanian Mantas Kvedaravicius, a fost ucis astăzi la Mariupol, cu o cameră de filmat în mâini, în acest război al răului împotriva întregii lumi”, a declarat pe Facebook regizorul rus Vitaly Mansky, fondatorul festivalului de filme documentare Artdocfest.


Citește și :  Europa nu va avea recesiune, ci o încetinire a creșterii din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina (comisar european)

Kvedaravicius era cunoscut, printre alte lucrări, pentru documentarul său “Mariupolis”, care a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2016. Filmat în Mariupol, filmul este portretul unui oraș ucrainean aflat sub asediu, cu o voință puternică de a trăi. Portul strategic se află în regiunea separatistă Donețk, învecinată cu Rusia, unde luptătorii pro-ruși se luptă cu forțele ucrainene din 2014.

Acum, Mariupol, încercuit de la scurt timp după invazia rusă din 24 februarie, este principala țintă a Moscovei în Donbasul ucrainean, regiunea sud-estică care include zonele separatiste Donețk și Luhansk. Zeci de mii de persoane sunt blocate în oraș, cu acces redus la alimente și apă.

“Mariupolis” a fost prezentat de Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Citește și : Putin face aceleași greșeli pe care Hitler le-a făcut când a invadat Uniunea Sovietică – analiză

Kvedaravicius s-a născut în 1976, a studiat la Universitatea din Vilnius și a obținut o diplomă în antropologie socială la Universitatea din Cambridge, potrivit postului public lituanian LRT.

Radiodifuzorul, care a relatat și el moartea lui Kvedaravicius, a precizat că aceasta nu a fost confirmată încă în mod oficial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.