Regizorul mexican Guillermo del Toro, distins cu un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film din Malaga

Publicat:

Considerat de admiratori “un monstru al cinematografiei”, regizorul mexican Guillermo del Toro, a fost distins sâmbătă seară cu un premiu pentru întreaga carieră, cu prilejul celei de-a 21-a ediţii a Festivalului de Film din Malaga, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Ceea ce ne învaţă monştrii este că a fi supuşi greşelii şi imperfecţi este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor”, a declarat regizorul mexican, laureat anul acesta cu premiul Oscar pentru aclamatul său film “The Shape of Water” şi care a inclus în filmografia sa un nou exemplu de monstru simpatic.


Citește și : SUA : Procurorul special Mueller are dovezi că Michael Cohen a călătorit la Praga în 2016

“Într-o lume care este polarizată în alb şi negru, monştrii sunt singurii reprezentanţi ai zonei gri, ai ambiguităţii, a posibilităţii de a fi imperfecţi, de a găsi frumuseţea şi iertarea”, a spus regizorul, primind premiul din mâinile actorilor Marisa Paredes şi Ron Perlman.

În această seară dedicată celor 25 de ani ai carierei sale, el a spus că a dorit să realizeze “o evanghelie a monştrilor care să ofere spectatorilor care îi văd filmele posibilitatea de a vedea frumuseţea imperfecţiunii, capacitatea de a se ierta pe ei înşişi şi de a se accepta aşa cum sunt”, a spus Del Toro.

În alocuţiunea sa din timpul galei de omagiere organizată la Teatro Cervantes, marele regizor mexican a precizat că după ce a încheiat “circuitul premiilor” obţinute pentru “The Shape of Water”, a vrut să se întoarcă acasă.

Citește și : După loviturile aeriene occidentale din Siria, Rusia trebuie să facă presiuni asupra lui Assad (Jean-Yves Le Drian)

“Primul drum a fost acasă pentru a-mi vedea părinţii la Guadalajara şi a vorbi cu studenţii la cinematografie, pentru că ei sunt cei care vor veni după noi”, a spus Del Toro.

Acum nu întâmplător el revine în Spania, a cărei cinematografie şi-a câştigat un loc aparte în lume, a subliniat el.

Guillermo del Toro a subliniat că dintre cele zece filme ale sale, preferatele sale sunt “The Shape of Water”, ‘The Devil’s Backbone’ şi ‘Pan’s Labyrinth’, dintre care două sunt turnate în Spania, a mărturisit el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Flux într-o continuă creştere de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Flux într-o continuă creştere de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău Peste 1,6 milioane de pasageri au folosit, în prima jumătate a acestui an, Aeroportul Internaţional...

Circulația transportului de mare tonaj pe străzile din municipiul Chișinău, interzisă în zilele cu temperaturi caniculare

Circulația transportului de mare tonaj pe străzile din municipiul Chișinău, interzisă în zilele cu temperaturi caniculare Circulația mijloacelor de transport de mare tonaj este interzisă...

Contracte directe între apartamente și operatorii de alimentare centralizată cu energie termică

Contracte directe între apartamente și operatorii de alimentare centralizată cu energie termică Locuințele care vor fi construite în localitățile cu sistem de alimentare centralizată cu...

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova

Noțiunea de femicid va fi introdusă în legislația Republicii Moldova Noțiunea de femicid, care reprezintă cea mai gravă formă de violență împotriva femeilor, va fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.