Renato Usatîi: Dodon ”doar imită lupta cu puterea”

Publicat:

Renato Usatîi: Dodon ”doar imită lupta cu puterea”

Președintele ”Partidului Nostru” (PN) Renato Usatîi a declarat că liderul socialiștilor, Igor Dodon, ”doar imită lupta cu puterea”. Potrivit INFOTAG, el a afirmat acest lucru în cadrul unei emisiuni la unul din posturile de televiziune.

„Dodon imită lupta cu puterea, așa cum a făcut-o în timpul lui Plahotniuc. (…) Pentru a nu ajunge la închisoare în cazul penal „EnergoCom”, își trădează deputații săi din PSRM (cei care sunt împotriva oricăror coaliții cu PAS și consilierii locali. Același lucru a fost făcut și în timpul lui Plahotniuc. Este șantajat cu cazuri penale. Condiția principală a PAS și a președintei Maia Sandu este că trebuie să candideze pentru funcția de președinte. Dacă rușii desemnează pe cineva drept candidat comun pentru funcția de președinte, atunci Dodon trebuie să candideze ca și ”candidat independent”, pentru că este cel mai convenabil contracandidat pentru Sandu”, a remarcat el.


Citește și Dosarul transnistrean, discutat  cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE

Potrivit lui Usatîi, participarea lui Dodon la alegeri „o va ajuta pe Sandu să câștige în mod zdrobitor în turul II al alegerilor și să rămână liderul statului pentru încă un mandat”.

Usatîi a criticat aspru briefingul directorului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Alexandru Musteață, exprimându-și convingerea că „instituția este controlată din exterior”.

„Tot ce a spus șeful serviciului special permite interzicerea oricărui partid în Moldova. Toate apelurile lui sunt adresate unuia singur: fie susții PAS, fie activitatea ta politică va fi oprită. Musteață și-a permis ceea ce nu-și poate permite niciun șef de serviciu special în lume. El spune că „există forțe care se pregătesc să submineze referendumul privind integrarea europeană”. Dar în orice țară, există cineva „pentru” și cineva „împotrivă” – fiind vorba despre un referendum sau alt lucru”, a remarcat Usatîi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și...

Maia Sandu, la întâlnirea cu diaspora din Frankfurt: „I-am îndemnat pe moldovenii de aici să participe la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană”

Maia Sandu, la întâlnirea cu diaspora din Frankfurt: „I-am îndemnat pe moldovenii de aici să participe la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană” Președintele Maia...

Votat în Parlament. Lucrările de construcție zgomotoase, interzise în blocuri duminică, de sărbători și după ora 18.00

Votat în Parlament. Lucrările de construcție zgomotoase, interzise în blocuri duminică, de sărbători și după ora 18.00 Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi...

Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE

Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE În perioada 17-18 mai, Președinta Republicii Moldova, Maia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.