Renato Usatîi, primul în lista candidaților la funcția de consilier de Bălți

Publicat:

Fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, se numără printre candidații la Primăria Bălți. Fostul edil nu candidează la funcția de primar, în schimb, este primul în lista candidaților la funcția de consilier.

Partidul Nostru a depus dosarul candidatului la funcția de primar de Bălți – Alexandr Petcov. S-a întâmplat la 6 octombrie, data când expiră perioada înregistrărilor electorale.


Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Tot în aceeași zi au fost depuse listele candidaților la funcții de consilieri municipali. Cap de listă este liderul partidului – Renato Usatîi.

Renato Usatîi a semnat la 2 septembrie 2021 cererea de demisie din funcția de primar al orașului Bălți.

„Da, am făcut o greșeală ce ține de demisie, recunosc acum public, prima dată. (…) Eu trebuia după alegeri mai întâi să fac un sondaj, să văd de ce bălțenii nu m-au votat și pe urmă să iau decizia. A fost o decizie pripită, eu nu pot învinovăți bălțenii, pot să mă învinuiesc doar pe mine: de șapte ori măsoară și o dată taie”, a declarat Renato Usatîi.

Usatîi a spus că a luat drept o ofensă personală faptul că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a acumulat peste 50% din voturile bălțenilor la alegerile Parlamentare din 2021, în timp ce formațiunea sa s-a clasat pe locul trei.

Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Ulterior, funcția de primar de Bălți a revenit lui Nicolae Grigorișin care a câștigat alegerile locale în 2021, din al doilea tur. Tot la acel scrutin, candidata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost scoasă din cursa electorală. Menționăm că la urne s-au prezentat doar 10% din alegători. Grigorișin a mai deținut această funcție și înainte de alegerile locale noi din februarie 2018.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.