Renumărarea voturilor în trei localități din R. Moldova

Publicat:

După turul II al alegerile locale, Comisia Electorală Centrală a decis renumărarea voturilor în trei localități din R. Moldova.

Potrivit CEC, este vorba despre satul Dobrușa, raionul Șoldănești, satul Chiștelnița, raionul Telenești și satul Pepeni, raionul Sângerei, iar în toate cazurile, solicitările au fost depuse de către candidații care au pierdut alegerile la o distanță de doar câteva voturi.


Citeşte şi: Un ofițer de investigații a fost prins cu mită

Astfel, în satul Dobrușa, solicitarea a fost depusă de candidatul PAS, Vadim Grosu, care a pierdut alegerile, cu două voturi diferență, în favoarea candidatului PSDE, Victor Grosu.

În satul Chiștelnița, raionul Telenești, cererea de renumărare a fost depusă de candidatul PLDM la funcția de primar al satului Chiștelnița, care a acumulat cu trei voturi mai puțin decât contracandidatul său de la Partidul Renaștere.

În ceea ce privește cererea din satul Pepeni, raionul Sângerei, aceasta a fost depusă de candidatul PAS, Oleg Rotaru, care a pierdut alegerile în favoarea candidatului CUB, Oleg Cernei, care a învins cu cinci voturi diferență.

Citeşte şi: Aleșii locali sunt obligați să depună declarații de avere

Potrivit CEC, circa 314.000 de alegători au participat la turul II al alegerilor locale generale, ceea ce înseamnă o prezență de peste 36,7% din numărul total de cetățeni cu drept de vot așteptați la urne.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat

Câți ruși cred că un atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei este justificat Unul din trei ruși crede că un atac nuclear împotriva Ucrainei ar...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră

Zelenski anunţă o nouă strategie pentru a diminua influenţa Rusiei în Marea Neagră Ucraina intenţionează să diminueze influenţa rusă în partea de vest a Mării...

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor respinși de CSM ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.