Repatrierea rămășițelor militarilor americani ar ajuta la construirea încrederii cu Phenianul

Publicat:

Repatrierea rămăşiţelor militarilor americani dispăruţi în timpul Războiului din Coreea (1950-1953) ar putea ajuta la construirea încrederii între Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii, a declarat luni secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, transmite Reuters, conform agerpres.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Pompeo a precizat că, înaintea sosirii sale la Hanoi duminică, autorităţile vietnameze au predat rămăşiţele a doi militari americani.


Citește și: Lovitură grea primită de guvernul May: Ministrul pentru Brexit a demisionat!

‘Acelaşi gest acum 45 (de ani) a construit încredere între naţiunile noastre. Astăzi avem o relaţie puternică’, a notat Pompeo pe Twitter. ‘RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană – n.red.) s-a angajat, la rândul său, să repatrieze rămăşiţe pământeşti’, a arătat secretarul de stat.

Mike Pompeo s-a aflat la Hanoi pentru a se întâlni cu oficiali vietnamezi şi a discuta despre Coreea de Nord, după două zile de convorbiri glaciale la Phenian privind denuclearizarea acesteia.

Conform secretarului de stat, părţile au convenit să poarte discuţii pe 12 iulie cu privire la repatrierea rămăşiţelor militarilor americani.

Potrivit Pentagonului, soarta a circa 7.000 de militari americani care au luptat în războiul din Coreea rămâne în continuare necunoscută.

Citește și: Femeia contaminată cu Noviciok în UK a murit

Tot conform Pentagonului, oficiali nord-coreeni au indicat în trecut că Phenianul deţine rămăşiţele pământeşti a 200 de soldaţi americani. În conflict au murit peste 36.500 de militari americani.

‘Exact aşa cum a fost cazul cu Vietnam, repatrierea rămăşiţelor americanilor din RPDC va fi importantă nu doar pentru familii americane, ci şi pentru construirea încrederii între Statele Unite şi Coreea de Nord’, a subliniat Pompeo, într-un comunicat emis de Departamentul de Stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.