Reporteri ai canalului de televiziune francez BFMTV au refuzat să acopere luni acţiunile ‘vestelor galbene’ în semn de protest

Publicat:

Jurnaliştii de teren ai canalului de televiziune francez BFMTV au decis să nu acopere luni acţiunile ‘vestelor galbene’, în semn de protest faţă de agresiunile suferite în weekend de către numeroşi colegi ai lor, au anunţat surse de pe lângă Societatea jurnaliştilor acestui canal de ştiri (SDJ), potrivit AFP, scrie agerpres.

O echipă de jurnalişti ai acestui post de televiziune şi gărzile lor de corp au fost agresaţi în cursul unei manifestaţii sâmbătă a ‘vestelor galbene’ la Rouen, în timp ce o colegă a lor a fost uşor rănită de petarde pe Champs-Elysées.


Citește și : Papa Francisc se declară îngrijorat că naţionalismele subminează multilateralismul

După aceste noi incidente, ‘întregul Serviciu Reportaje, susţinut de redacţie, a decis de comun acord să nu meargă la vreo mobilizare a mişcării “vestelor galbene” în această luni, în semn de protest’, potrivit unui mesaj adresat de către jurnalişti direcţiei canalului de televiziune.

‘Am comunicat această decizie conducerii după ce colegi ai noştri au fost ţinta unor agresiuni în weekend, nu am dorit să dăm “vestelor galbene” cuvântul luni pentru a contesta astfel acţiunile unora dintre ei’, a explicat François Pitrel, preşedintele SDJ de la BFMTV.

‘Nu este vorba de “vestele galbene” pe ansamblu, dar faptele menţionate sunt extrem de grave şi îngrijorătoare din punctul nostru de vedere pentru libertatea presei şi modul în care se lucrează zilnic cu aceşti protestatari de mai multe săptămâni’, a afirmat el.

‘Nu am dorit să dăm “vestelor galbene” cuvântul pentru ca acestea să reflecteze pe ansamblu şi să arătăm conducerii noastre şi oamenilor care susţin această mişcare că democraţia este şi libertate de expresie’, a completat preşedintele SDJ de la BFMTV.

Jurnaliştii acestui canal de televiziune au fost cu regularitate atacaţi la manifestaţiile ‘vestelor galbene’ la Paris şi în regiuni de la începutul mişcării.

Citește și : John Bolton a sosit în Turcia pentru convorbiri privind Siria

Sâmbătă, în timpul ‘actului VIII’ al mobilizării, o echipă a BFMTV, însoţită de agenţi de securitate, care filma în centrul Rouen, a fost ‘fugărită’ şi luată la bătaie de către manifestanţi, în timp ce la Paris ‘un manifestant sau în orice caz o persoană purtând vestă galbenă’ a aruncat deliberat o petardă la picioarele unei jurnaliste de la respectivul canal de televiziune, ceea ce i-a provocat arsuri uşoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.