Republica Moldova va primi ajutor din Cehia pentru a proteja agricultura

Publicat:

Republica Moldova va primi ajutor din Cehia pentru a proteja agricultura

Republica Moldova va primi un ajutor de 1,5 milioane de euro din partea Cehiei pentru a îmbunătăți controlul fitosanitar în agricultură.

Citește și Rusia a refuzat să recunoască, în fața ONU, faptul că a răpit copii ucraineni din teritoriile ocupate


Acordul a fost semnat astăzi de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Laboratorul Central Fitosanitar, în parteneriat cu Institutul Central de Supraveghere și Testare în Agricultură din Cehia (ÚKZÚZ).

„Acest ajutor este un sprijin important pentru Republica Moldova în consolidarea capacităților noastre de control fitosanitar”, a declarat vicepremierul Vladimir Bolea.

Proiectul va dura 24 de luni și va avea ca scop îmbunătățirea capacității de detectare și evaluare a impactului organismelor dăunătoare în agricultură.

„Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi operatorii economici din domeniul agricol, care vor avea la dispoziție laboratoare mai bine echipate și specialiști mai bine pregătiți pentru a asigura siguranța alimentelor”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Proiectul va avea și un impact indirect pozitiv asupra economiei țării, prin îmbunătățirea competitivității produselor agricole moldovenești pe piața internă și externă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Eurobarometru: Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu privire la viitorul UE, peste media blocului comunitar

Eurobarometru: Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu privire la viitorul UE, peste media blocului comunitar Aproape 70% dintre români se declară optimiști cu...

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale

Cel puţin 26 de morţi şi 160 de spitalizări în Iran în urma consumului de băuturi alcoolice ilegale Cel puţin 26 de persoane au murit...

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur

Asteroidul care a ucis dinozaurii în urmă cu 66 de milioane de ani nu a fost singur Asteroidul uriaș care a lovit Pământul și a...

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.